Thuis winkel
Image default
Mode en Kleding

Zo kleed je je in Italiaanse stijl

De Italianen staan bekend om hun elegantie, vakmanschap en aandacht voor detail. Veel mensen willen dit graag terug laten komen in hun kleding. In dit artikel worden een aantal punten genoemd waar je op moet letten als je jezelf wilt kleden in Italiaanse stijl. 

Let op de schoenen!

Italianen dragen vaak schoenen van hoge kwaliteit. Velen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen als leer. Dit betekent dat het kopen van deze schoenen wel een grote investering is, maar dat het door de lange levensduur het zeker waard is. Vaak zijn de Italiaanse schoenen handgemaakt door echte vakmensen. Dit zorgt dat de schoenen vaak over veel details beschikken en lekker zitten. Mason garments is bijvoorbeeld een merk waar hoogwaardige sneakers worden verkocht. 

Kleur is belangrijk

Veel Italianen ontwijken felle kleuren of heftige patronen. De Italiaanse stijl gaat namelijk uit van het klassieke en het tijdloze. Schaf daarom liever kleren aan in kleuren als zwart, donkerblauw, grijs en beige. Deze kleuren zijn makkelijk te combineren met elkaar. Daarnaast zorgt het ook nog voor een chique look. 

Flatterende kleding

Italianen vinden het erg belangrijk dat kleding goed past bij het figuur. De kledingstukken moeten dus een goede pasvorm hebben en zorgen dat je figuur er zo mooi mogelijk uit komt te zien. Op verschillende websites kun je terugvinden welk soort kleding past bij je lichaamsvorm. Daarnaast kun je ook een winkel bezoeken voor professionele hulp. 

Accessoires 

Doordat de kleur van de kleding er niet erg uitspringt, kun je er met accessoires voor zorgen dat je toch opvalt. Besteedt daarom wat extra geld in sieraden, een mooie tas of een riem. Ook een designhorloge wordt erg geprijsd onder de Italianen. Zorg er wel voor dat de accessoires goed bij de kleding passen. Goudkleurige sieraden zullen bijvoorbeeld erg goed passen bij het donkerblauw.  Vind je de Italiaanse stijl dus erg mooi en wil je jezelf graag zo kleden? Let dan erg goed op de keuze in schoenen. Daarnaast is het belangrijk dat je kleding in klassieke kleuren uitzoekt. Ook accessoires zijn erg belangrijk. Zorg er daarnaast voor dat je kleding je figuur flatteert