Thuis winkel
Image default
Groothandel

Waarom LED-panelen het beste zijn in vergelijking met TL-verlichting

Vanwege de kostenbesparende voordelen die LED-verlichting biedt, overwegen veel eigenaren van onroerend goed om hierop over te stappen. Hoewel het waar is dat een LEDpaneel je kan helpen om geld te besparen, gaan hun voordelen veel verder dan financiële besparingen. Laten we eens kijken naar meer redenen waarom LED-panelen de beste zijn.

Ze hebben dim mogelijkheden

Zolang je een dimbaar LED-armatuur gebruikt, kunnen LED-lampen op elk percentage van hun potentieel werken. Ze zijn al behoorlijk energiezuinig, maar door hun energieverbruik te verlagen, worden ze nog milieubewuster en kan de levensduur van je verlichting worden verlengd. In vergelijking met metaalhalogenide verlichting, die aan efficiëntie inboet naarmate ze meer wordt gedimd, is dit een aanzienlijk voordeel.

Ze zijn structureel stevig

Vergeleken met standaard gloeilampen zijn LED-lampen duurzamer. LED-lampen hebben meer structuur en duurzaamheid omdat ze in epoxy zitten in plaats van in een glazen bol. Ze gebruiken ook een halfgeleider in tegenstelling tot een gas of een gloeidraad of een gasbron. Afhankelijk van het exacte LED-licht, kun je ontdekken dat de glazen bol is vervangen door een plastic exemplaar dat minder risico met zich meebrengt als hij valt. Bovendien zenden ze geen UV-stralen uit, waardoor ze de perfecte optie zijn voor licht gevoelige objecten zoals kunstwerken die na verloop van tijd kunnen verslechteren als ze worden blootgesteld aan UV-stralen.

Ontwerp flexibiliteit

Je hebt meer ontwerpmogelijkheden met LED’s omdat ze in een breed scala aan situaties en toepassingen functioneren. Ze kunnen worden gebruikt voor inbouwverlichting in je keuken of lichtslingers op jouw terras. Ze kunnen worden gebruikt om de winkelpui of oprit te verlichten. Ze kunnen ook onder een schijnwerper worden geplaatst voor een kunstgalerie. Er zijn een heleboel LED-vriendelijke armaturen verkrijgbaar in verschillende afmetingen, vormen en esthetieken. LED’s zijn een uitstekende keuze als je een unieke uitstraling wilt creëren.

Ze hebben meerdere kleuropties

LED-verlichting is er in verschillende temperaturen, net als andere soorten verlichting. Er is een LED-lamp voor elke voorkeur, of je nu een koel wit licht wilt of een warm gele gloed. Ze zijn ook een veelgebruikte optie wanneer je kleurrijke lichten aan een kamer wilt toevoegen, die meestal de vorm aannemen van lichtstrips, lichtslingers, enkele gloeilampen, vakantie verlichting en op afstand bediende verlichting.