Thuis winkel
Image default
Groothandel

Welke vorm onthardingszout moet u nemen?

Onthardingszout is cruciaal voor de werking van uw waterontharder. De meeste waterontharders onttrekken calcium en magnesium uit het water om te zorgen voor zacht water. Deze harde ionen binden zich aan de harstkorrels van uw waterontharder. Hierdoor raken deze korrels op een gegeven moment verzadigd en kan de werking van uw waterontharder afnemen. Gelukkig vormt regeneratiezout hierbij de oplossing, aangezien een reiniging met pekelwater ervoor zorgt dat uw harstkorrels gereinigd worden. Onthardingszout koopt u bij lokale doe-het-zelf-zaken of agrarische bedrijven, zoals H. van Namen. Onthardingszout komt voor in verschillende vormen, zoals tabletten, kussens, brokjes en korrel-granulaten, maar welke kunt u het beste kiezen?

Tabletten onthardingszout of zoutblokken?

U kunt zich afvragen of er nu een verschil in zit, aangezien alleen de vorm van het zout verschilt. Toch zit er een degelijk verschil tussen bijvoorbeeld tabletten en zoutblokken. De werking is bijna hetzelfde, maar tabletten kunnen samenklonteren waardoor zoutbruggen gevormd kunnen worden. Zo’n brug kan de watertoevoer stremmen, waardoor er een speciaal middel toegevoegd moet worden om de massa van zout, vuil en water te doen oplossen. Zoutblokken bestaan uit vacuüm samengeperst zout. Een geperste vorm is keihard en vormvast tot het eind, waardoor er geen samenklontering kan optreden.

Zoutkussens in uw waterontharder

Ook zoutkussens halen magnesium en calcium uit uw water, waardoor uw water lekker zacht wordt. Tegelijkertijd wordt de doeltreffendheid en duurzaamheid van de waterbehandelingsinstallaties op deze manier vergroot. Zoutkussens van een degelijk merk kunnen voor professioneel en thuis gebruikt worden en voldoen aan de hoogste eisen van puurheid, zuiverheid en oplosbaarheid. Tevens vindt u hierin slechts een laag residugehalte.

Zoutblokken of korrels?

De werking van zoutblokken en zoutkorrels is hetzelfde, maar bij korrels moet u goed letten op de diameter van de korrel. Meestal is een diameter tussen de 5 en 15 millimeter afdoende. Op uw waterontharder staat meestal vermeld welke grootte van de korrels gewenst is. Zoutblokken zijn samengeperst, waardoor er geen klontering van de zoutkristallen kan plaatsvinden.

https://www.vannamen.nl/