Thuis winkel
Image default
Eten en drinken

Met professionele bedrijfscatering een leuk feestje

Het is tegenwoordig enorm belangrijk om goede band op te bouwen met je personeel. Een bedrijfsfeestje kan hier altijd een goede bijdrage aan leveren. Voor veel bedrijven is overigens het goed organiseren van een dergelijk bedrijfsfeest wel wat ingewikkeld en tijdrovend. Vanuit mijn ervaring als HRM-manager van een middelgroot bedrijf ben ik met een samenwerking met een professionele cateraar een enorm stuk geholpen. Het lijkt me zinvol om mijn ervaring hier met ook andere ondernemers te delen om wellicht hun bedrijfsfeest ook goed geregeld te krijgen. Naast natuurlijk de juiste cateraar, zoals hier, is het vooral ook het totale pakket aan mogelijkheden wat vaak de doorslag geeft. Scherp geprijsd natuurlijk en vooral ook goed georganiseerd. Je moet er als bedrijf geen omkijken naar hebben en het met een gerust hart uitbesteden.

Maak een short list

Wanneer je tegenwoordig wat zoekt online via google op “bedrijfsfeest” of “bedrijfsactiviteiten” kom je allerlei bedrijven tegen die zich hiermee bezighouden. Het zijn niet alleen kleine organisatiebureaus maar zelfs een brede selectie van evenementen bureaus en tot slot gespecialiseerde cateraars. Het verschil tussen deze bedrijven zit hem vaak in de activiteit en hier ook is opnieuw een enorm verschil in de uitvoering. De evenementen bureaus hebben een breed scala aan bedrijfsactiviteiten in Nederland als zelfs al daarbuiten. Denk bijvoorbeeld eens aan een leuk weekend met je bedrijf naar België om hier een actief weekend te maken. Niet alleen alle activiteiten ter plaatse worden dan voor je geregeld maar ook de boeking van een hotel als ook het eten e.d. Mijn ervaring is wel dat hier enorme verschillen in zijn en vraag dus voor de activiteit die je wilt gaan uitvoeren verschillende offertes aan. Je zult merken dat de verschillen in prijs niet geheel aan de accommodatie zelf liggen maar vaak meer aan de kosten voor de activiteit.

Bedrijfscatering als alternatief

Omdat de evenementen bureaus vaak de activiteiten begeleiden en hier faciliteiten omheen creëren zijn de kosten vaak hoog. Het bureau moet vaak ook nog wat verdienen nadat alle kosten voor inhuur al gerealiseerd zijn en juist deze kosten kun je vaak zelf besparen wanneer je dit allemaal zelf regelt. Toch is het mij opgevallen dat cateraars hier anders mee omgaan. Hierbij is vaak de catering het gedeelte waarin ze zijn gespecialiseerd maar de activiteiten scherp kunnen worden ingekocht aangezien dit als ondersteuning wordt gezien van de lunch en het diner. Professionele cateraars als Welling Catering kunnen uitstekend uw bedrijfsfeest organiseren.