Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Vervelende situatie gaan verhelpen

Een ruzie oplossen kan in sommige gevallen erg lastig zijn, een goede mediator in Gieten kan je dan te hulp staan. Soms kom je er gewoon echt niet uit, wat je ook probeert. Dit is voor beide partijen natuurlijk erg frustrerend, want het leven is veel makkelijker als je geen gezeur hebt. Helemaal als deze ruzies voorkomen op je werk kan dit een flinke impact hebben op je leven. Wie weet zie je er wel elke dag tegenop om naar je werk te gaan omdat je bang bent om in contact te komen met die ene persoon. Dat is niet de bedoeling.

Denk ook aan anderen

Het kan zo erg zijn dat het de werksfeer niet alleen voor jullie, maar ook voor andere collega’s wordt verpest. Mensen hebben dan last van de spanning die heerst op de werkvloer en dat kan de kwaliteit van het werk weer beïnvloeden. Het is dus van belang dat er snel actie wordt ondernomen als jullie er samen niet uit komen. Een mediator uit Gieten is een onafhankelijk persoon die als een soort tussenpersoon zal dienen. Hij kan er voor zorgen dat het niet uit de hand loopt en is onpartijdig. Er wordt dus geen kant gekozen waardoor jullie je beide gehoord zullen voelen.

Heb begrip voor elkaar

Luisteren en proberen de ander te begrijpen is dan ook de eerste stap in het proces. De mediator uit Gieten laat jullie eerst beide je verhaal doen. Dan mogen jullie samen in gesprek. Het is noodzakelijk dat jullie zo respectvol als mogelijk naar elkaar blijven. Jullie zijn immers volwassen mensen en jullie willen het graag ook weer goed hebben. Als dan anders is dan zijn jullie nog niet klaar om naar een mediator te gaan. Als je geen kritiek durft te ontvangen of niet naar jezelf kunt kijken, gaat een mediator je niet zo veel opleveren. Probeer er dus echt voor open te staan.