Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Roken weer populair?

Roken is een taboe aan het worden in de Nederlandse maatschappij. Er is geen cafetaria waar meer binnen gerookt mag worden. Nederlanders stoppen massaal met de sigaret. Al deze verschijnselen komen door de anti-rook wet.

 

Roken was altijd een deel van onze samenleving en voor velen echt een gewoonte. Vijftig jaar terug rookte nagenoeg iedereen. Het was toentertijd eerder een vraag waarom je niet zou roken in plaats van waarom je het wel zou doen. Roken was zelfs zo vanzelfsprekend dat er in plaats van de borrelnootjes en glas met sigaretten op tafel stond.

 

Tegenwoordig is er nog maar een klein deel van dit grote aantal rokers aanwezig. Het zijn vooral de jongeren die nog veel roken. Dit is vaak ook een puberale kwestie maar het kan ook aan het drankgebruik liggen. Verder wordt er door een select groepje nog sigaren gerookt en verder houdt het op.

 

De Nederlandse staat, in samenwerking met externe partijen, is aardig op weg om Nederland een rookvrij land te maken. Helemaal rookvrij zal nooit lukken maar de taboe op roken en het veranderde beeld zorgt wel voor een massale mindering. Nederland zal pas echt rookvrij worden wanneer sigaretten verboden worden. Het probleem hierbij is dat er een heel nieuw crimineel speelveld opent rondom sigarettenhandel. Een heftige prijsverhoging zal de consument wel aansporen om te stoppen met roken.

 

Er is alleen wel één bedreiging voor het plan van de overheid. Een nieuwe vorm van roken die totaal niet als een taboe wordt gezien. De waterpijp is onder jongeren erg populair. De waterpijp, ook wel shisha genoemd is een Arabische vorm van roken. De tabak heeft vele smaken en ruikt vaak erg fruitig. Er zijn speciale horecagelegenheden waar gerookt mag worden van de waterpijp, dit worden in de volksmond shisha lounges genoemd. De sisha smaken zijn goedkoper dan normale sigaretten en er wordt langer mee gedaan. Wanneer de populariteit van de waterpijp toe zal blijven nemen is dit een gevaar voor het uiteindelijke doel: een rookvrije generatie.  

 

https://premium-hookahs.nl/