Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Overweeg je om te emigreren?

Het reizen is snel en gemakkelijk en contact hebben we allemaal met elkaar via onze telefoon. Dit maakt het ook een stuk gemakkelijker voor veel mensen om te emigreren naar een ander land, de drempel is namelijk een stuk lager dan vroeger. Overweeg jij ook om te emigreren naar een ander land? Bekijk dan deze blog met een aantal handige tips!

Overweeg je besluit goed

Stel nou je bent twee weken op vakantie geweest op curacao en bent helemaal verliefd geworden. Maar je weet zelf ook, dat je na twee weken nog geen goede indruk kunt hebben over hoe het echt zal zijn om daar te wonen. Er zijn een aantal vragen die jij je moet afvragen:

–          Hoe kom je aan inkomen? Kun je werken op curacao? En als je wel mag werken op curacao, kan je jouw huidige baan behouden? Of welke banen zijn er te vinden op curacao.

–          Waar ga je wonen? Ga je iets huren? Of koop je iets? Mag je wel een woning kopen op curacao?

–          Wat doe je met je huidige situatie? Heb je huisdieren/kinderen? Kunnen die in curacao op school? Mogen de huisdieren mee? Heb je een huis? Ga je die verkopen of verhuren?

Ga eerst tijdelijk

Het is niet verstandig om gelijk je woning te verkopen, al kan dit zeker aantrekkelijk lijken. Let er op dat je dan enorme druk legt op het slagen van de nieuwe situatie, hierdoor kun je misschien helemaal niet genieten op je nieuwe plek.

Ga eerst tijdelijk weg, zorg dat iemand in je woning zit tegen betaling en zoek een tijdelijke baan. Kijk hoe je het leven daar vindt en als het je bevalt, kun je altijd nog je leven in Nederland achter je laten. Verhuizen naar een ander land is altijd een groot avontuur met een groot risico, als dit slaagt kan dit de beste keuze van je leven zijn, maar als dit niet bevalt wil je nog een vangnet hebben.

 

https://healthz.eu/vacatureinfo/?vacature_id=hszxzhzp