Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Duurzame bouwmaterialen

Duurzame bouwmaterialen bestel je tegenwoordig gemakkelijk online, bijvoorbeeld via https://bouwmarktnederland.nl/.  Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en deze populariteit zal alleen maar toenemen. Veel mensen beseffen dat we iets voor het milieu moeten doen. De stijgende energieprijzen hebben ook velen geholpen om hun huizen duurzamer te maken.

Om deze redenen is Bouwmarkt Nederland opgericht. Bij deze online bouwmarkt vind je alles wat je nodig hebt om je huis duurzamer te maken. Ze hebben het voor uw gemak mooi onderverdeeld in verschillende thema’s. Hieronder lichten we enkele van deze onderwerpen uit.

Woningisolatie

Het eerste onderwerp is woningisolatie. Dit wordt erg belangrijk vanwege de stijgende energierekening. Door bijvoorbeeld uw spouwmuren of dak beter te isoleren, kunt u flink besparen op uw energierekening. In eerste instantie kan dit een forse investering zijn, maar die verdien je in een paar jaar terug.

Verwarmen zonder gas

Het volgende onderwerp is verwarming zonder aardgas. U kunt dit doen met behulp van een warmtepomp. Deze verzamelen warmte buiten uw woning (van buitenlucht, bodem of grondwater) en geven die warmte af aan uw woning. De buitenlucht of grond hoeft niet altijd warmer te zijn dan de temperatuur in je woning: een warmtepomp kan ook warmte uit de lucht (of grond) halen als het buiten koeler is.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de buitenkant van je huis duurzamer te maken. Unipanel bouwpanelen zijn een goede optie. Deze zijn gemaakt van kunststof en gaan vele jaren mee. Een meer bewuste keuze dan traditionele materialen en je kunt ze gemakkelijk verven in je favoriete kleur.