Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Duo rolgordijnen in verschillende ruimtes

Duo rolgordijnen zijn een combinatie van donkere en lichtere stoffen stroken. Met duo rolgordijnen bepaal je zelf hoeveel licht er naar binnen schijnt en de mate van privacy door het duo rolgordijn te openen of te sluiten. Duo rolgordijnen zijn beschikbaar in vele kleuren en er is een ruime keuze uit bediening en bevestiging. Zo is er altijd een duo rolgordijn dat perfect aansluit op jouw interieur. Ben jij nou benieuwd in welke ruimtes je deze duo rolgordijnen nou allemaal kunt plaatsen? Dat lees je in dit blog!

Woonkamer

Doordat je met duo rolgordijn erg makkelijk de lichtinval en de mate van privacy kunt bepalen, zijn duo rolgordijnen erg populair in de woonkamer. In de woonkamer is het namelijk belangrijk dat er veel licht binnenkomt, maar zit je niet te wachten op pottenkijkers als je ’s avonds rustig op de bank zit. Je kunt er overdag voor kiezen om het duo rolgordijn op een stand te zetten dat er maximaal licht naar binnen schijnt en kun je er ’s avonds voor kiezen om het duo rolgordijn juist wat meer dicht te doen. Zo voorkom je dat er mensen naar binnen kunnen kijken en kun jij optimaal genieten van vrije tijd. Duo rolgordijnen zijn erg stijlvol. Ze brengen veel sfeer en gezelligheid met zich mee en zijn ook nog eens erg makkelijk te bedienen.

Slaapkamer

We brengen per dag veel tijd door in de slaapkamer. Het is een plek waar we tot rust komen. De juiste raamdecoratie is erg van belang voor een goede nachtrust. Je wilt namelijk je kamer goed kunnen verduisteren, zodat je niet wakker wordt van de opkomende zon. Duo rolgordijnen zijn een goede optie voor in de slaapkamer. Met duo rolgordijnen kun je namelijk je kamer gemakkelijk verduisteren voor de nacht en overdag gemakkelijk de mate van lichtinval bepalen. Je moet er wel rekening mee houden dat er over het algemeen geen volledig verduisterende duo rolgordijnen zijn, maar met de juiste keuze aan donker materiaal kun je erg veel licht buitensluiten.

Badkamer

Je zou het misschien niet denken, maar duo rolgordijnen zijn een mogelijkheid voor in de badkamer. In dit geval is het wel belangrijk dat je badkamer voldoende doorgelucht kan worden. Duo rolgordijnen zijn namelijk niet erg vochtbestendig en daarom is een goede ventilatie in de badkamer erg van belang als je ze toch in de badkamer wilt plaatsen. In je badkamer wil je voldoende privacy. Dit is dan weer erg makkelijk te regelen met duo rolgordijnen.

Keuken

Voor de keuken geldt hetzelfde als voor de woonkamer. Overdag wil je veel licht naar binnen hebben schijnen, maar voor ’s avonds is de privacy erg van belang. Dit kan dus weer gemakkelijk geregeld worden door de stofbanen langs elkaar te bewegen. Als je duo rolgordijnen in de keuken plaatst moet je er wel rekening mee houden dat ze niet snel vies worden door spetters tijdens het koken. Duo rolgordijnen zijn namelijk niet erg gemakkelijk schoon te maken.

Hal en toilet

In een hal of toilet kom je vaak kleinere ramen tegen. Duo rolgordijnen zijn ook geschikt voor deze smallere ramen. Ondanks het kleine raam wil je misschien toch wat extra privacy creëren. Dit kan gemakkelijk met duo rolgordijnen. Nou is privacy niet het enige. Duo rolgordijnen zorgen ook voor wat extra gezelligheid en sfeer in deze ruimtes.

Zo zie je maar dat duo rolgordijnen geschikt zijn voor meer ruimtes dan je misschien zou denken. Nou moet je bij de badkamer en de keuken wel extra rekening houden met dat het duo rolgordijn niet erg vochtbestendig is. Maar toch zou het wel een mogelijkheid kunnen zijn. Ben jij nou benieuwd naar de duo rolgordijnen? Neem dan een kijkje op ilumio.nl voor meer informatie over dit type raamdecoratie of andere soorten raamdecoratie.