Thuis winkel
Image default
Beauty en verzorging

Waarom baardverzoging gebruiken?

Wil je een gezonde en glanzende baard? Gebruik dan baardverzorging! Baardolie voedt en hydrateert niet alleen de huid, maar helpt ook om dode punten in baardharen te herstellen. Hoe langer jij je baard laat groeien, hoe groter de kans op gespleten punten. Naast het gebruik van baardolie is ook een goede algehele verzorging van belang om je baard gezond te houden. Barbaric biedt verschillende baardverzorgingsproducten aan om jouw baard gezond te houden. Neem eens een kijkje op onze website!

Welke soorten baardverzorging zijn er?

Als je net begint met het groeien van een baard, is het belangrijk om je baard te verzorgen met een goede olie of balsem. Dit helpt de haren zacht en glanzend te houden en voorkomt irritatie van de huid. Naarmate je baard langer wordt, kan een kam of borstel helpen om de haren in model te brengen en ongewenste knopen te verwijderen. Het gebruik van een conditioner na het wassen helpt ook om de haren zacht en glanzend te houden.

Als je baard lang en dik is, kan het soms moeilijk zijn om de haren in model te krijgen. In deze gevallen kan een baardtrimmer handig zijn om de haren tot een gelijkmatige lengte te trimmen. Gebruik nooit een tondeuse of scheerapparaat op je baard, omdat dit de haren beschadigt en irritatie van de huid kan veroorzaken.

Hoe vaak moet ik mijn baard verzorgen?

Het is niet nodig om je baard elke dag te wassen, maar wel belangrijk om de haren regelmatig te borstelen of kammen. Dit helpt de olie en vuil van de huid af te halen en verstopping van de poriën te voorkomen. Als je baardolie gebruikt, breng dit dan aan op droge haren en werk het in tot aan de puntjes. Hoe vaak je baardolie moet gebruiken, hangt af van de lengte en dikte van je baard. Soms is het nodig om de olie dagelijks te gebruiken, maar in andere gevallen kan één of twee keer per week voldoende zijn.