Thuis winkel
Image default
Beauty en verzorging

Wat is een armlift precies?

Heb je gemerkt dat je bovenarmen wat slapper worden naarmate je ouder wordt of na een flink gewichtsverlies? Dat kan behoorlijk vervelend zijn, vooral als je in de zomer die leuke jurk wilt dragen. Gelukkig kan een armlift van Kliniek Beleving je helpen om weer mooie, strakke armen te krijgen. Meer weten? Lees verder!

Wat houdt een armlift in?

Een armlift is eigenlijk een soort operatie waarbij de chirurg overtollige huid en vet van je bovenarmen weghaalt om je armen strakker en steviger te maken. Hierdoor krijg je slankere en beter gedefinieerde bovenarmen. Meestal gebeurt deze ingreep onder algehele verdoving, maar soms is plaatselijke verdoving met wat kalmering nodig. Tijdens de armlift maakt de plastisch chirurg een snee aan de binnenkant of achterkant van je bovenarm, afhankelijk van je specifieke situatie. Dan wordt het teveel aan huid en vet weggehaald en wordt de huid strakker getrokken voordat de snee wordt dichtgemaakt met hechtingen.

Wie komt in aanmerking voor een armlift?

Een armlift kan een goede optie zijn als je last hebt van slappe huid en overtollig vet aan je bovenarmen, bijvoorbeeld door gewichtsverlies, ouder worden of genetische aanleg. Het is echter belangrijk om te weten dat een armlift geen manier is om af te vallen; het is meer bedoeld om de vorm van je bovenarmen te verbeteren. Om in aanmerking te komen voor een armlift, is het meestal nodig dat je in goede gezondheid verkeert en realistische verwachtingen hebt over de resultaten. Je moet eigenlijk ook stoppen met roken voor de operatie, omdat roken het genezingsproces kan vertragen en complicaties kan veroorzaken.

Wat kun je verwachten na een armlift?

Na een armlift kan het zijn dat je enige pijn, zwelling en blauwe plekken ervaart, maar maak je geen zorgen, want deze symptomen zijn meestal tijdelijk en kunnen worden beheerd met medicatie en wat rust. Het is wel belangrijk om gedurende enkele weken na de ingreep je fysieke activiteiten te beperken en speciale kleding te dragen. Deze kleding ondersteunt je huid en helpt bij het genezingsproces. Het uiteindelijke resultaat van een armlift wordt meestal na enkele maanden zichtbaar, wanneer de zwelling is afgenomen en je huid volledig is genezen. Je zult merken dat je bovenarmen er strakker en mooi gevormd uitzien, waardoor je een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen zal krijgen.