Thuis winkel
Image default
Aanbiedingen

Gaming pc bouwen? Deze onderdelen heb je onder meer nodig!

Gaming pc bouwen? Deze onderdelen heb je onder meer nodig!

Wil je zelf een gaming pc bouwen maar weet je nog niet zo goed welke onderdelen je hier allemaal voor nodig hebt? Lees dan even verder want in deze blog zullen we de meest belangrijke onderdelen behandelen zodat jij helemaal zelf jouw eigen gaming pc kunt bouwen.

 

Videokaart (GPU)

Een videokaart wordt ook wel grafische kaart genoemd omdat dit onderdeel de grafische prestaties van jouw gaming pc verzorgt. De videokaart dient als verbinding tussen je beeldscherm en je computer. Via deze verbinding worden beelden naar het beeldscherm verstuurd.

 

Processor (CPU)

De processor is het hart van de computer waarop de computer draait. Dit onderdeel, dat al het nodige rekenwerk uitvoert, is verantwoordelijk voor het aansturen van hardware en het laten draaien van programma’s. 

 

RAM geheugenbanken

RAM geheugen wordt ook wel het werkgeheugen of intern geheugen genoemd. Zonder RAM geheugenbanken kan een processor eigenlijk niet zijn werk doen. Want op deze geheugenbanken slaat de processor tijdelijke bestanden op. Net zoals wij mensen ook informatie opslaan in ons geheugen doet een processor dat dus ook.

 

Moederbord

Alle onderdelen van een computer communiceren met elkaar via het moederbord. Het moederbord is dan ook de printplaat waar alle belangrijke onderdelen op worden gemonteerd, aangesloten en met elkaar worden verbonden. Zonder een moederbord kunnen de videokaart, de geluidskaart, het geheugen, de voeding en alle andere onderdelen niet met elkaar communiceren.

 

Geheugen in de vorm van een HDD en/of SSD

Een HDD (hard disk drive) of SSD (solid state drive) is nodig om het besturingssysteem en andere programma’s op te installeren. Een HDD of SSD wordt overigens ook gebruikt voor het opslaan van bestanden zoals foto’s en video’s. Omdat een SSD in tegenstelling tot een HDD geen bewegende onderdelen bevat is een SSD vaak sneller, stiller en tevens minder kwetsbaar. HDD’s en SSD’s kunnen zowel afzonderlijk als naast elkaar worden gebruikt. Zo kun je besturingssystemen en programma’s op de veel snellere SSD plaatsen en de HDD uitsluitend gebruiken voor de opslag van bestanden bijvoorbeeld.

 

Overige benodigde onderdelen

Andere benodigde onderdelen zijn: een behuizing om de onderdelen in te bouwen, een voeding om jouw computer van stroom te voorzien, ventilatoren zodat de onderdelen niet oververhit raken en natuurlijk een besturingssysteem. Alle componenten die jij nodig hebt voor het bouwen van een gaming pc kun je eenvoudig en snel bestellen op Azerty.nl. Neem zelf eens een kijkje!

 

https://azerty.nl/