Thuis winkel
Image default
Woningen

Elektrische haard vrijstaand

Een haard is gezellig. Dat weet iedereen. Voornamelijk in de winter als het buiten koud is. Dan is een haard de plek waar je gezin zich kan ontspannen met een heerlijke kop warme chocomelk. Echter een echte open haard laten inbouwen is duur en vergt een behoorlijke onderhoud. Dit kan gelukkig anders. Een elektrische haard vrijstaand geeft sfeer zonder al teveel onderhoud. Veel mensen vragen zich af of een elektrische haard wel mooi staat in hun huis. Is een elektrische haard van een echte haard te onderscheiden?

 

Is een elektrische haard vrijstaand niet gewoon nep?

Veel mensen zullen zeggen dat een elektrische haard niet echt is. Er zijn geen echte vlammen waardoor het onmogelijk een echte open haard kan nabootsen. Tegenwoordig echter zijn de elektrische haarden voorzien van opti-virtual en opti-myst systemen. Hierdoor lijkt het vuur en het geknetter van het vuur levensecht. Bijna niet meer te onderscheiden van een echt haardvuur. Daarnaast geeft een elektrische haard ook warmte af net als een echte haard.

 

Soorten elektrische haarden

Er zijn verschillende soorten elektrische haarden te verkrijgen. Je hebt inbouw open haarden die je gemakkelijk in een schouw plaatst. Er zijn hangende open haarden. Dit zou je kunnen vergelijken met een televisie die je overal kan ophangen. De haard geeft een fijne sfeer, geluid en warmte af. Ten slotte heb je ook nog de vrijstaande haarden. Deze haarden zijn bijna niet te onderscheiden van echte haarden of houtkachels. Deze elektrische haarden kan je overal in je woning plaatsen. Afhankelijk van jouw inrichting kan je kiezen voor verschillende schouwen zodat ze altijd goed zullen staan in bijvoorbeeld een moderne, landelijke of industriële stijl inrichting.

Een open haard is gezellig. Een elektrische open haard vrijstaand is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van een echte open haard. Ze hebben zowel een mooie uitstraling als levensecht geluid en natuurlijk warmte.