Thuis winkel
Image default
Bedrijven

De tuin winterklaar maken doe je zo!

Het winterweer kan een behoorlijke invloed hebben op de tuin. Daarom is het ook van belang om de tuin klaar te maken voor de winter. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de steigerhout meubels, de struiken en de bomen die mogelijk gesnoeid moeten worden. Verder zijn er ook soms niet winterharde planten die binnen een plekje moeten krijgen, als je er het jaar erop ook nog van wil genieten.

Steigerhout meubels

Hoewel steigerhout meubels erg solide zijn, mogen ze ook wel schoongemaakt worden. Als je voor de winter en in het voorjaar de meubels schoonmaakt, krijgt vuil ook geen kans om erin te trekken. Schoonmaken van steigerhout meubels doe je met lauwwarm water en wat groene zeep. Met een borstel, die niet te hard is, kun je zo het vuil eraf halen. Wil je een nog langere levensduur van jouw steigerhout meubels? Behandel het dan met een beits.

Heb je plastic tuinmeubelen? Dan kun je ook kiezen voor lauwwarm water en schoonmaakmiddel, waarbij je met een doekje de meubels schoonmaakt. Bij glad plastic is een borstel niet handig, hiermee kun je krassen krijgen op het plastic.

Snoeien

Bekijk goed wat er in jouw tuin staat aan groen. Er zijn veel bomen en struiken die voor de winter een snoeibeurt kunnen gebruiken. Pas wel op, het ligt er heel erg aan om welke boom of struik het gaat. Zo mag je bijvoorbeeld een vlinderstruik wel in het najaar snoeien, niet te fanatiek, maar dan moet het wel echt voor er nog vorst is opgetreden. De knoppen van een vlinderstruik zijn namelijk wel gevoelig voor vorst.

Planten binnenzetten en onkruid weghalen

Voor de vorst binnen is gekomen moet je dus de planten die niet winterhard zijn binnenzetten. Ook moet je, als je nog onkruid wil weghalen, dit voor de vorst doen. Gewoon om de simpele reden dat dit nogal moeilijk gaat als de grond bevroren is.

Mos verwijderen

Eigenlijk is het handig om mos van de tegels te verwijderen voor de bladeren vallen. Heb je dat niet gedaan? Dan kan het behoorlijk glad in de tuin worden in de winter. Conclusie? Wil je dus de tuin winterklaar maken dan moet je daar, voor het verwijderen van mos, al rond augustus, september mee beginnen.

http://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/