Thuis winkel
Image default
Woning en Tuin

Raamhor op maat is ideaal!

Een raamhor op maat is de perfecte oplossing om insecten buiten te houden terwijl je toch van frisse lucht kunt genieten. Of je nu een nieuw huis bouwt of je oude huis wilt renoveren, een raamhor op maat kan je helpen om insecten buiten te houden en tegelijkertijd je huis te ventileren. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het bestellen van een raamhor op maat.

Zorg voor de juiste afmetingen

Ten eerste moet je de afmetingen van je raam goed opmeten. Meet de breedte en hoogte van je raam op, en zorg ervoor dat je de juiste maat opgeeft aan de leverancier van de raamhor. Een kleine fout in de metingen kan ervoor zorgen dat de raamhor niet goed past, dus het is belangrijk om nauwkeurig te zijn.

Ten tweede moet je beslissen welk type raamhor je wilt. Er zijn verschillende soorten raamhorren beschikbaar, waaronder inzethorren, rolhorren, plisséhorren en vaste horren. Inzethorren zijn gemakkelijk te installeren en verwijderen en zijn een goede optie als je alleen tijdens de warme maanden last hebt van insecten. Rolhorren zijn ook gemakkelijk te gebruiken, maar ze zijn duurzamer en kunnen het hele jaar door worden gebruikt. Plisséhorren zijn geschikt voor grote ramen en schuifdeuren, terwijl vaste horren de meest duurzame optie zijn en permanent op het raam kunnen worden bevestigd.

Maak een keuze uit het gaas

Ten derde moet je beslissen welk type gaas je wilt gebruiken, dit is essentieel voor een raamhor op maat. Er zijn verschillende soorten gaas beschikbaar, waaronder standaard gaas, pollenwerend gaas en fijnmazig gaas. Standaard gaas is goedkoop en effectief, maar het houdt niet alle insecten buiten. Pollenwerend gaas is een goede optie als je last hebt van allergieën, omdat het ook pollen buiten houdt. Fijnmazig gaas is de meest effectieve optie, omdat het zelfs de kleinste insecten buiten houdt.

Ten vierde moet je beslissen welk type frame je wilt gebruiken. Er zijn verschillende soorten frames beschikbaar, waaronder aluminium frames en kunststof frames. Aluminium frames zijn duurzaam en roestvrij, maar ze zijn ook duurder dan kunststof frames. Kunststof frames zijn goedkoper en lichter van gewicht, maar ze zijn niet zo duurzaam als aluminium frames.

Als je eenmaal hebt besloten welk type raamhor je wilt, moet je er zeker van zijn dat je de juiste maat opgeeft aan de leverancier. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste type gaas en frame kiest, afhankelijk van de omstandigheden in je huis.

Als je eenmaal je raamhor op maat hebt ontvangen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze correct wordt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je de instructies van de leverancier volgt en zorg ervoor dat de raamhor stevig is bevestigd. Als de raamhor niet goed is geïnstalleer kan het op lange termijn kapot gaan.

https://www.raambekledingnederland.nl/horren/raamhorren/