Thuis winkel
Image default
Woning en Tuin

Een wandtekening plaatsen

Een wandtekening of een muurtekening zetten of laten zetten is iets dat de laatste jaren enorm in de lift zit. Zeker voor babykamers is er een enorme boom aan populariteit. Dat hoeft ook niet echt te verbazen. Met een leuke muurtekening kan je de kamer in kwestie vlot personaliseren en bovendien geeft het ook een bijzondere stijl aan de hele ruimte. Ben jij aan het twijfelen over een dergelijke tekening in de babykamer of zelfs in je eigen kamer? Dan zijn er opties genoeg.

Een wandtekening voor de babykamer

Ben je aan het kijken voor een muurtekening in de babykamer? Dan kan je bijvoorbeeld overwegen om het zelf te doen. Wat je dan nodig hebt is een vaste hand, een illustratie naar keuze en een beamer om alles op de muur te projecteren. Vervolgens is het niets meer dan de lijnen op de juiste manier volgen. Populaire thema’s voor de babykamer zijn het dierenrijk, Disney, sprookjes en natuurlijk ook ridders en prinsessen. Ook een leuk idee bij een wandtekening in de kinderkamer is om de muurdecoratie en de tekening op elkaar in te laten spelen. Tegenwoordig kan je heerlijke muurstickers op de kop tikken om helemaal wild te gaan met jouw fantasie.

Een professional de wandtekening laten maken

Ben je niet zo handig of wil je vooral zeker weten dat het goed gedaan is? Dan is het geen slecht idee om professionele hulp in te schakelen voor jouw muurtekening. Er zijn heel wat ondernemingen die je hierbij kunnen helpen. Het handige aan dit systeem is dat je je geen zorgen hoeft te maken dat het eindresultaat wat minder is en dat je veel specifieker kunt laten werken. Door iemand in te schakelen hoef je geen template te projecteren op de muur maar kan je van niks beginnen. Je maakt in samenspraak een gepersonaliseerde muurtekening die volkomen uniek is en bovendien ook jaren goed blijft. Het spreekwoord wat je zelf doet doe je beter is alleszins niet iets dat geldt voor een delicate kunst zoals muurschilderingen.

Het kleurenpalet

Een muurschildering of wandtekening kan je heel neutraal houden qua kleur of je kunt net ervoor kiezen om heerlijk all out te gaan. Als je toch snel verveeld zit met bepaalde kleuren of stijlen dan kan je bijvoorbeeld elk jaar het kleurenspectrum van de tekening wat door elkaar halen. De look en feel van een muurtekening of muurschildering aanpassen is een stukje gemakkelijker te doen dan de hele muur vernieuwen of aanpassen. En ben je zelf de tekeningen aan de muur beu of is het kind een bepaald thema aan het ontgroeien? Dan plaats je toch gewoon een nieuwe! Even overschilderen en je kunt opnieuw beginnen.