Thuis winkel
Image default
Winkelen

Een hoeslaken voor de beste bescherming van jouw matras

Een hoeslaken geeft altijd een goede bescherming aan jouw matras. Gedurende de nacht verlies je namelijk veel vocht, wat eenvoudig in het matras kan gaan zitten en een nare geur achterlaat. Met lakens kun je ervoor zorgen dat jouw matras een langere levensduur heeft, wat weer minder kosten met zich meebrengt. Je moet dan wel weten waar je op moet gaan letten. Voordat je een van de hoeslakens bij verschillende winkels aanschaft, is het belangrijk om de opties te bekijken. Maar hoe vind je het beste laken? Je leest het in onderstaande tekst.

 

Laat jouw hoeslaken ventileren

Een hoeslaken van goede kwaliteit kan ervoor zorgen dat transpiratievocht niet in het matras trekt. Dit vocht kan veel schade aanbrengen aan de kern van het matras, waardoor je sneller over moet gaan op een nieuwe aankoop. Hoeslakens van katoen of Tencel hebben bijvoorbeeld vochtregulerende eigenschappen. Hierdoor ventileren en isoleren de lakens beter en zal vocht geen kans meer krijgen. Je zult zelfs minder gaan zweten als je een van deze lakens op het bed hebt liggen. Dit zorgt tevens voor een betere nachtrust. Je gaat merken dat je met de juiste stof al veel beter gaat slapen.

 

De verschillende stofsoorten aanpassen

Echter blijft dan alsnog de keuze van het stofsoort als belangrijk onderdeel van het kopen van een hoeslaken. Katoen komt namelijk in verschillende soorten, waardoor je voornamelijk naar de kenmerken van de subcategorieën moet gaan kijken. Percal katoen is bijvoorbeeld de zachtste kwaliteit katoen. Het heeft een minder gladde structuur dan satijn, maar wel dezelfde weeftechnieken. Satijn geeft een soort extra luxe aan de woonkamer, doordat het glimt. Daarnaast heeft het een verkoelend effect. De warme zomermaanden gaan hierdoor niet gepaard met transpireren.

 

Een hoeslaken die de temperatuur regelt voor jouw lichaam

In de wintermaanden kan het juist weer erg koud zijn in de slaapkamer. Een hoeslaken van flanel is dan de oplossing. Dankzij het los gesponnen ruwe katoen geeft het namelijk een donsachtige laag, waardoor het ook zachter aanvoelt. Jouw lichaamswarmte wordt overgenomen en vastgehouden. Hierdoor ga je het niet meer koud hebben en is jouw nachtrust gered. Wil je daarbij het zweten ook tegengaan? Dan moet je voor Tencel kiezen. Het is zacht, licht en sterk. Je kunt het altijd goed wassen en het neemt veel meer vocht op dan een katoenen laken. Je hebt op deze manier een oplossing voor ieder seizoen en kunt jouw matras altijd beschermen tegen de invloeden van buitenaf.

 

Krijg voldoende nachtrust met de juiste lakens

Ieder hoeslaken kent dus zijn eigen kwaliteiten. Ga daarom na met welke variant je beter uit bent. Daarbij kun je jouw aankopen ook altijd aanpassen aan de gezinsleden. Ieder gezinslid heeft weer een ander lichaam, dat ook op een andere manier werkt. Zorg er daarom voor dat iedereen weer een goede nachtrust krijgt en er altijd voldoende comfort geboden wordt. Leg de opties daarom naast elkaar en zorg er daarbij voor dat de kenmerken van familieleden aansluiten. Dit is van belang bij het uitzoeken van onder andere hoeslakens, zomerdekbedden, en hoofdkussens.