Thuis winkel
Image default
Winkelen

Aankleding voor je muur

Aankleding voor je muur

Vind jij dat je muren kaal zijn, maar weet je niet zo goed hoe je ze moet aankleden? Dan zijn er tal van verschillende opties. Bij decoratie voor aan onze muur, denken we vaak aan een klok of schilderij. Toch zijn er zoveel meer mogelijk als het gaat om het opfleuren van de wanden. Zelfs een andere kleur kan namelijk al wonderen doen. Door één muur in je woonkamer te voorzien van een stoere kleur, zal je direct merken dat dit een ontzettend positief effect op het geheel.

Behang

Niet alleen een andere kleur saus op de muur zorgt voor een compleet andere look en feel. Ook wanneer je één wand voorziet van een prachtig stukje behang, zal je merken dat dit zorg voor een totaal andere uitstraling van je interieur. Wanneer je houdt van rust, dan zijn effen kleuren een verstandige keuze. Voor de echte waaghals is een fotobehang met print een echte aanrader. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dierenprint, zo waan jij je in een echte jungle. Door dit te combineren met planten enmuurcirkel in dezelfde stijl, zul je verbaast zijn van het resultaat.

Schilderij

Een veelgebruikte decoratie voor onze muur is een schilderij. Doordat schilderijen in verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn, zijn de bij uitstek geschikt ter decoratie. Vaak zien we, dat er wordt gekozen een schilderij boven de bank of het dressoir te hangen. Kies je hiervoor, let dan wel op dat je hem goed in het midden hangt. Vaak is de stelregel om hem op circa 70 centimeter boven de bank of je dressoir te hangen. Een schilderij toch niet helemaal jouw stijl, kijk dan eens naar een setmuurcirkels. Door verschillende soorten en stijlen met elkaar te combineren krijgt je een super leuk speels effect. Wanneer je voor meerdere muurcirkels kiest, zorg er dan wel altijd voor dat je kiest voor een oneven aantal.

Klok

Een veel gebruikte decoratie is natuurlijk een klok. Waar voor velen een klok puur praktisch dient, is het tegenwoordig veel meer dan dat. Een klok kun je in principe scharen onder de categoriewandcirkels. Let wel op, dat wanneer je kiest voor een klok je er rekening mee houdt dat je deze op een neutrale achtergrond hangt. Doordat een klokt vaak aanwezig is, zorgt dit voor een rustig effect op je interieur.