Thuis winkel
Image default
Tuin en buitenleven

Voordelen van een windscherm in de tuin

Als je aan de voordelen van een windscherm denkt, dan denk je meteen aan het maken van een windvrije plek. Dat is natuurlijk de meest voor de hand liggende reden om een windscherm te kopen, maar er zijn veel meer voordelen!

Creëer je eigen privéplek

Na een zware werkweek wil je rustig bijkomen in je tuin. Maar deze biedt een flinke inkijk, dus kies je ervoor om toch maar binnen te blijven. Herkenbaar? Dan is een windscherm dé uitkomst. Op een simpele, snelle en goedkope manier verhoog je jouw privacy en kan je wel altijd genieten van de rust en buitenlucht.

Ideaal tijdens feestjes

Bij feestjes is het fijn als je verschillende hoekjes hebt, zo kunnen mensen wat relaxter met elkaar praten. Ook dan is een windscherm ideaal: in een mum van tijd heb je jouw tuin een opgedeeld. Zo kunnen mensen zich een beetje terugtrekken, mochten ze dat willen. Het is eveneens een fijn hulpmiddel als je het eten een beetje apart wil zetten, of als je een stuk tuin af wil schermen.

Zonwerend

Een windscherm helpt je niet enkel om de wind tegen te houden, het werkt ook zonwerend. Als je nood hebt aan een beetje meer schaduw in je tuin, dan kan je dat spoedig en eenvoudig regelen met een windscherm.

Uittrekbaar windscherm

Als je een windscherm op een vaste plek in je tuin wil, dan is een uittrekbaar scherm een erg prettige keuze. Eens geplaatst is het altijd klaar voor gebruik. In een oogwenk heb je het uitgerold en als je het niet meer nodig hebt, dan heb je het ook zo weer opgeruimd. Één paal plaats je tegen een muur, de andere kan je daar zetten waar je hem wil. Op die manier kan je steeds opnieuw kiezen voor de gewenste breedte.

https://www.canvasscherm.nl/windscherm/