Thuis winkel
Image default
Telefonie

Helpt rijst bij water schade?

Het overkomt ons allemaal wel een keer. In een onbewaakt ogenblik valt de telefoon in water en werkt hij niet meer. Wanneer uw telefoon water schade heeft opgelopen is dit natuurlijk heel vervelend. Het lijkt misschien dat er niets meer met de telefoon te beginnen is. Dat klopt niet, een telefoon is te repareren. Maar wat kunt u doen in een poging de telefoon weer te laten werken? 

Helpt rijst?

Dat rijst helpt wanneer uw telefoon water schade heeft, is niet helemaal een fabel. Bij telefoons die helemaal uit elkaar gehaald kunnen worden, kan rijst zeker een uitkomst bieden. De moderne telefoons van tegenwoordig zijn echter zo gemaakt dat ze niet meer helemaal uit elkaar te halen zijn. Belangrijke onderdelen komen niet zo makkelijk meer bloot te liggen om deze te laten drogen in rijst. Dat is de reden dat rijst niet meer bij problemen met water schade. 

Wat kunt u het beste doen?

Het beste is om bij water schade uw telefoon helemaal uit te schakelen. Daarna gaat u zo snel mogelijk naar GSM Reparatie Centrum om uw telefoon te laten drogen, controleren en eventueel repareren. U kunt kiezen voor een telefoonreparatie in Utrechtof een telefoonreparatie in Rotterdam.

Het is sowieso verstandig om uw telefoon niet meer aan te zetten wanneer er water schade is opgetreden. Dit omdat door water in combinatie met zuurstof er oxidatie kan ontstaan wat schadelijk is voor de telefoon. Wanneer u niet meteen in staat bent om naar een van onze locaties te komen, dan kunt u het beste uw uitgeschakelde telefoon op een verwarming leggen. Probeer wel zo snel mogelijk langs te komen om beschadiging van het toestel te voorkomen. 

Water schade voorkomen

Het allerbeste is natuurlijk om water schade bij uw telefoon te voorkomen. Echter, een ongeluk zit in een klein hoekje. Wij staan in elk geval voor u klaar bij water schade. Ook al is het heel verleidelijk om geen actie te ondernemen wanneer uw telefoon water schade opgelopen heeft en deze nog werkt, oxidatie is echter niet altijd zichtbaar. Dit kan ook op latere termijn ontstaan en schade veroorzaken. Daarom is het zeker wel raadzaam om toch uw telefoon even bij ons langs te brengen om hem te reinigen. Onze ervaren reparateurs weten precies wat zij moeten doen zodat u een werkende telefoon mee naar huis krijgt. Wij testen dan uw telefoon ook meteen of hij weer goed werkt en u kunt weer zorgeloos uw toestel gebruiken.

 

https://www.gsmreparatiecentrum.nl/