Thuis winkel
Image default
Meubels

De beste eetkamerstoelen voor een ronde tafel

De beste eetkamerstoelen zijn comfortabel en geven je eetkamer een prachtige uitstraling. Ben je momenteel op zoek naar eetkamerstoelen die perfect bij je ronde eettafel passen? Lees dan zeker verder! Een ronde tafel is de beste optie om een goed gesprek te voeren met een grote groep mensen. Je kunt namelijk iedereen recht in het gezicht aankijken, zodat iedereen met elkaar in gesprek kan gaan. Welke eetkamerstoelen zijn het beste? Waar moet je allemaal op letten?

Aantal zitplaatsen

Het berekenen van het aantal zitplaatsen voor een vierkante tafel is eenvoudiger dan voor een ronde tafel. Bij een vierkante tafel hoef je alleen de lengte van de tafel te delen door de breedte van de eetkamerstoel, waarbij je ook nog wat ruimte toevoegt voor beweging. Aan een ronde tafel zijn de bewegingen soepeler, ook al staan de stoelen dicht bij elkaar. Hier is een richtlijn: voor een tafel met een diameter van 90 tot 110 cm heb je slechts 4 stoelen nodig. Voor een tafel met een diameter van 110 tot 140 cm zijn 4 – 6 stoelen nodig. Bij een tafel van 150 tot 180 cm zijn slechts 6 – 8 stoelen nodig. Deze opstelling is natuurlijk nog steeds comfortabel, ook al zijn er veel mensen.

Afmetingen van de stoelen

Omdat de tafel rond is, is er geen reden waarom je geen bredere stoelen of stoelen met armleuningen kunt gebruiken. Zorg ervoor dat je stoelen niet meer dan 30 cm ruimte laten tussen de zitting en het tafelblad. De hoogte van de zitting van de stoel moet ongeveer 45 cm van de vloer zijn. Heb je een tafel met brede schort? Kies dan stoelen die iets lager zijn. Als je kiest voor stoelen met armleuningen, zorg er dan voor dat deze comfortabel onder de tafel kunnen schuiven.

Stoel – tafel gemeenschappelijk element

De rondingen van ronde tafels werken goed met stoelen met vloeiende lijnen, zoals wingback-stoelen, of gladde oppervlakken en op antiek geïnspireerde ontwerpen, zoals leer, suède of zelfs fluweel. Kies voor een stijl met dunne poten of een lattenrug. Je kunt kiezen voor gemengde materialen, of voor een gemeenschappelijk element als je tafel een stevige zware uitstraling heeft die wat evenwicht of contrast nodig heeft. Vermijd daarom stoelen die te veel kenmerken gemeen hebben met je tafel.

Stoelen van O-form

Ben je op zoek naar eetkamerstoelen die perfect bij je ronde tafel passen? Kijk dan eens op de website van O-form. O-form heeft meerdere fysieke winkels. Je kunt er dus ook eens langsgaan om alle meubels te bekijken. Ze hebben verschillende soorten stoelen voor je eetkamer, zoals premium draaistoelen. Weet je niet zeker welke soort stoelen je nodig hebt? Vraag dan om advies aan een van hun medewerkers. Ze zullen je gegarandeerd kunnen helpen!