Thuis winkel
Image default
Gezondheid

Verschil tussen cryolipolyse en liposuctie

Gezond eten en constant bewegen zijn de gebruikelijke manieren om een ​​slank lichaam te krijgen. Terwijl lichaamsbeweging en een gezond dieet essentieel zijn voor welzijn en een goede gezondheid. Er is ontdekt dat een strikt dieet en consequente lichaamsbeweging soms niet voldoende zijn om bepaalde delen van het lichaam te veranderen. Vooral als je probeert om vet te verliezen. Dus als u niet in staat bent om het gewenste lichaam te krijgen door middel van lichaamsbeweging of een strikt dieet, dan is een niet-chirurgische of chirurgische procedure voor vetvermindering wellicht de juiste oplossing voor u. Liposuctie is de chirurgische methode voor het verwijderen van vet. Het is een behandeling die wordt gebruikt om onderhuids vet uit het lichaam te verwijderen. Terwijl Cryolipolysis, ook bekend als CoolSculpting, de niet-chirurgische methode is die wordt gebruikt om vet uit het lichaam te verwijderen. Cryolipolyse Amsterdam wint aan populariteit en veel mensen verkiezen deze procedure boven liposuctie. Dit komt omdat het minder invasief is en het heeft bewezen efficiënt en effectief te zijn in het verminderen van vetweefsel en het verbeteren van de lichaamscontour.

Hoe liposuctie wordt uitgevoerd

Liposuctie is een chirurgische ingreep om overtollig onderhuids vet te verwijderen en de lichaamscontour te verbeteren. Wanneer een plastisch chirurg deze procedure uitvoert, maakt hij of zij een of meer kleine incisies in gerichte delen van het lichaam met overtollig vet. Vervolgens wordt een lang hulpmiddel, een canule genaamd, door de incisies ingebracht om vet uit het beoogde chirurgische gebied te verwijderen. Merk op dat liposuctie kan worden uitgevoerd onder algemene anesthesie of sedatie, afhankelijk van het aantal te behandelen lichaamsdelen. Het hangt ook af van de hoeveelheid verwijderd vet. Deze procedure wordt vaak uitgevoerd op het gebied van het lichaam, zoals de kin en nek, dijen, knieën, taille, rug, heupen, buik, billen, bovenarmen, enz.

Hoe cryolipolyse wordt gedaan

Cryolipolyse is een niet-invasieve procedure en de instrumenten die worden gebruikt om deze procedure uit te voeren, zijn niet-chirurgisch. Het gebruikte apparaat wordt een applicator genoemd. Een beoefenaar zal het gebruiken om gecontroleerde koeling te leveren aan het beoogde oppervlak van de huid. Dit komt omdat het blootstellen van vetcellen aan extreem lage temperaturen leidt tot de dood van de vetcellen. Cryolipolyse-behandeling mag worden uitgevoerd op specifieke delen van het lichaam, zoals de dubbele kin (submentale regio van het lichaam), dijen, flanken, buik, onder de billen, enz.