Thuis winkel
Image default
Auto's en Motoren

Tips bij het gebruik van Meguiar's detailer

Als je een autoliefhebber bent en je auto graag schoon en glanzend houdt, dan is Meguiar’s Detailer een van de beste producten die er zijn. Het is een bekend merk dat al vele jaren bestaat en elke keer weer uitstekende resultaten geeft. Het gebruik van Meguiar’s kit vereist dat je bepaalde stappen volgt om optimale resultaten te bereiken.

Gebruik altijd een microvezeldoek

De Meguiar’s detailer is een product dat je kan helpen bij het schoonmaken en beschermen van je auto. Het is gemaakt voor gebruik op lak, glas en plastic onderdelen om de glans van de auto naar voren te halen. Er zijn verschillende soorten doeken die je kunt gebruiken om Meguiar’s detailer aan te brengen, maar microvezeldoeken zijn de beste optie omdat ze geen pluisjes achterlaten op je auto. Microvezeldoeken zijn goedkoop en gemakkelijk te vinden bij de meeste autowinkels of online retailers.

Lees de instructies van de fabrikant zorgvuldig door

Voordat je een product gebruikt, moet je altijd de instructies van de fabrikant zorgvuldig lezen. Hierin staat hoe je het product moet aanbrengen en of er voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen of speciale overwegingen moeten worden gemaakt. Controleer voor een vervaldatum op de verpakking van de reiniger of wax polish. Als de vervaldatum voorbij is, is het mogelijk niet veilig om te gebruiken. Controleer ook of alle ingrediënten vermeld in de reiniger/polish veilig zijn voor je auto. Sommige producten kunnen schadelijke elementen bevatten, zoals bleekmiddel of ammoniak, die je lak kunnen beschadigen, dus doe wat onderzoek voordat je koopt. Controleer hoeveel product moet worden aangebracht. Als er te veel wordt aangebracht, kan het niet effectief worden schoongemaakt, omdat het gewoon wegvloeit in plaats van in kleine spleten te dringen waar vuil zich kan ophopen.

Gebruik de juiste Meguiar’s detailer voor je auto 

Met alle nieuwe autotechnologieën en gadgets, zijn er zoveel verschillende soorten Meguiar’s detailer. Je moet voorzichtig zijn bij het kiezen van de juiste voor je auto. Als je niet de juiste Meguiar’s detailer voor je auto gebruikt, kan dit schade aan je voertuig veroorzaken. Controleer eerst het etiket op de fles en zorg ervoor dat het overeenkomt met wat er op de voorruit van je auto staat. Staat er niks? Bekijk dan even de gebruikershandleiding.

Gebruik een kleine hoeveelheid detailer op een schoon doek

Breng de Meguiar’s detailer in een op en neergaande beweging aan en herhaal dit door de Meguiar’s detailer naast elkaar op het oppervlak aan te brengen. Gebruik indien nodig meer, omdat dit ervoor zorgt dat je alle gebieden uitstekend bedekt.

Pak de doek en veeg hem zachtjes op en neer

Nadat je het product op de auto hebt aangebracht, neem je je microvezeldoek en veeg je deze voorzichtig over de auto in een op een neergaande beweging en vervolgens in een horizontale beweging. Als je na het afvegen overtollig product op je doek hebt, veeg je dit eenvoudig weg voordat je naar een ander deel van je voertuig gaat.