Thuis winkel
Image default
Architectuur

De beste stijlen huizen

Een heel eigen ontwerp. Een huis die niet is als een ander. Dit kan als je je huis laat ontwerpen. Maar goed, hoe dan verder? Dan moet je nog een stijl huis kiezen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, dus in deze blog vind je de beste stijlen huizen.  

Kubistische stijl  

Een kubistische woning, hoe gaaf is dat? Misschien ben je nog niet helemaal bekend met het concept van een kubistische woning, dus hoe gaaf het echt is gaan we je nu vertellen. Kubisme-architectuur brengt begrippen naar voren als abstractie, geometrie, symboliek, vervorming, fragmentatie en illusie. De gebouwen worden gekenmerkt door scherpe, duidelijke lijnen om perspectief te kunnen zien. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van, je raad het nooit; kubussen. Kubistische architecten zijn er voorstander van dat een huis een complex kunstwerk moet zijn, in perfecte harmonie met het interieurontwerp en het licht. Kubistische woningen laten daarom vaak veel natuurlijk licht naar binnen toe.  

Koloniaal 

De koloniale huisstijl omvat eigenlijk veel verschillende variaties, omdat hij zijn invloeden ontleent aan kolonisten die van over de hele wereld kwamen. Als het om koloniale huisstijlen gaat, zie je dit vooral veel terug in Amerika. Er zijn verschillende definiërende kenmerken van koloniale stijl huizen die kunnen helpen om ze te identificeren. Zoals overal dat overal symmetrie terug te vinden is, er vaak twee of meer verdiepingen zijn, vensterluiken worden gebruikt en grote schoorstenen bevestigd zijn. Dit kun je natuurlijk helemaal aanpassen naar wens bij een eigen huis bouwen, maar houdt er rekening mee dat je de kenmerkende elementen intact houdt wanneer je een koloniaal huis bouwt.  

Victoriaans 

Victoriaanse huizen werden voor het eerst gebouwd tijdens het, je raad het nooit, Victoriaanse tijdperk van ongeveer 1860 tot 1900. Deze huisstijl is het best te omschrijven als een kleurrijk huis met romantische en unieke kenmerken. Victoriaanse stijl huizen hebben uitgebreide detaillering in zowat elk deel van het huis, van de ingewikkelde houten bekleding tot aan sierlijke trappen, glas in lood en decoratief houtwerk. Ze hebben vaak steile zadeldaken, een puntgevel aan de voorkant, gedessineerde dakspanen, erkers, een ronde toren en een voorportaal. Je moet er wel van houden, maar voor de liefhebber is een Victoriaans huis écht helemaal geweldig.