Thuis winkel
Image default
Adverteren

WhatsApp in ontwikkeling

WhatsApp is de meest populaire mobiele chat app. Praktisch elke Nederlander gebruikt WhatsApp dagelijks om berichten en foto’s te versturen naar vrienden en familie. Wereldwijd is WhatsApp ook de meest populaire berichtendienst die er is. Toch neemt de eigenaar, Facebook, hier nog geen genoegen mee en wordt er nog altijd gesleuteld om het verder te verbeteren en worden er regelmatig nieuwe functies geintroduceerd.

Tegenwoordig is het bijvoorbeeld mogelijk om via WhatsApp te bellen. Dit heeft als grote voordeel dat het geen belminuten kost, omdat je belt via het internet. Als je verbonden bent met wifi betaal je dus simpelweg niets voor je telefoontje. Ook is het sinds vorig jaar mogelijk om te WhatsAppen via je computer. Door een QR code te scannnen met je telefoon verbindt je je telefoon met je PC en is het mogelijk vanaf je computer berichten te sturen.

Vooral deze laatste ontwikkelingen had grote gevolgen, vooral voor de dienstverlening van bedrijven. Zo groeit het aantal bedrijven dat naast een traditionele telefoondienst ook een WhatsApp dienst aanbied gestaag. Ook het doorsnee inbound callcenter bedrijf kan niet achterblijven want veel mensen prefereren WhatsApp boven een telefoontje waar je bovendien met een beetje pech minutenlang in de wacht moet staan.

Facebook heeft deze ontwikkeling natuurlijk ook waargenomen en speelt hier handig op in. Er wordt momenteel namelijk gewerkt aan een desktop versie van WhatsApp. Het grote verschil tussen die versie en de huidige versie is dat het waarschijnlijk mogelijk wordt om WhatsApp op een computer te gebruiken zonder dat hier een mobiele telefoon voor nodig is. Dit is voor eindgebruikers erg handig, maar ook voor de bovengenoemde dienstverleners aangezien het de huidige drempels platwalst en het nog aantrekkelijker wordt om naast de traditionele services ook een WhatsApp service aan te bieden. Bovendien zorgt de ontwikkeling van WhatsApp ook voor interessante opties voor particulieren.

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl/