Thuis winkel
Image default
Aanbiedingen

Waarvoor heb je eigenlijk een gradenboog nodig?

De gradenboog wordt vaak gezien als zo’n gereedschap dat je alleen nodig hebt als je professioneel timmerman of klusser bent. Maar niets is minder waar! Een gradenboog is een ontzettend handig hulpmiddel dat je goed kan gebruiken voor allerlei soorten klussen in en rondom het huis. In deze blog zullen we uitleggen waarvoor je precies een gradenboog nodig hebt en wat de voordelen hiervan zijn.

 

Voor het zagen van hoeken

Als je hout gaat zagen voor bijvoorbeeld een kast of tafel, is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Een gradenboog kan je hierbij helpen. Je kunt heel nauwkeurig de hoeken afmeten, zodat je zeker weet dat de hoeken straks precies op elkaar aansluiten.

 

Voor het inmeten van dakpannen

Als je dakpannen gaat leggen, is het belangrijk om de juiste hoek te bepalen. Een te steile of te vlakke hoek kan zorgen voor lekkages of schade aan de dakconstructie. Door het gebruik van een gradenboog kun je gemakkelijk de juiste hoek meten, zodat de dakpannen goed op hun plek blijven liggen.

 

Voor het bepalen van de hellingshoek van de vloer

Wanneer je zelf een vloer gaat leggen, is het natuurlijk belangrijk dat deze vloer waterpas is. Maar soms wil je misschien wel bewust een aflopende vloer creëren, bijvoorbeeld in de douche. Met een gradenboog kun je de juiste helling bepalen, zodat het water straks netjes naar de afvoer toe loopt.

 

Voor het ophangen van gordijnen of planken

Niets is zo vervelend als een gordijn of plank die niet waterpas hangt. Door het gebruik van een gradenboog kun je gemakkelijk de juiste hoek bepalen, zodat je zeker weet dat alles recht hangt. Je hebt immers niks aan een scheve plank of gordijn, toch?

 

Voor het verven van hoeken en randen

Wanneer je gaat verven, is het vaak lastig om de hoeken en randen netjes af te werken. Een gradenboog kan je helpen om deze hoeken en randen recht te schilderen. Door het gebruik van de gradenboog kun je precies bepalen waar je moet schilderen en zorg je ervoor dat je verf netjes binnen de lijntjes blijft.

https://www.hogetex.com/