Thuis winkel
Image default
Aanbiedingen

Hier moet je rekening mee houden tijdens het inrichten van jouw huis

Hier moet je rekening mee houden tijdens het inrichten van jouw huis 

Wanneer je na een verhuizing jouw nieuwe huis moet inrichten, kan dit iets zijn waar je tegenop kan zien. Hoe stem je alles op elkaar af en waar houd je rekening mee? Een omgeving waar je veel tijd spendeert is de woonkamer en keuken. Daarom zijn hier een paar tips om te starten met het inrichten van deze leefomgeving. 

 

Kleuren

Allereerst is het belangrijk om een kleurenpalet uit te kiezen. Door een aantal kleuren overal terug te laten komen, ontstaat er eenheid en rust. Een basiskleur is een makkelijk uitgangspunt om andere kleuren aan toe te kunnen voegen. Daarnaast lijkt een ruimte optisch groter wanneer je meer lichte kleuren gebruikt. Daarom zou het een goed idee kunnen zijn om lichte kleuren te gebruiken voor kleine(re) ruimtes.  

 

Meubels 

Welke meubels passen in de woonkamer? Dat is vaak een lastig onderdeel van het inrichten van een ruimte. Wanneer je kiest voor een grote bank zorgt dit voor veel comfort. Het is de ultieme plek om te luieren, mensen te ontvangen en televisie te kijken. Maar een grote bank heeft ook nadelen. Een ruimte raakt heel vol wanneer je grote meubels hierin plaatst. Dit zorgt ervoor dat het de ruimte kleiner lijkt. Ook ontstaat er minder loopruimte. Een kleiner bankstel of meerdere stoelen zouden daarom een betere keuze zijn in een kleinere ruimte. Let er echter wel op dat er een soort eenheid is tussen de verschillende meubels. Wanneer je kiest voor veel losse, verschillende stoelen kan het snel rommelig ogen. 

 

Accessoires

Tot slot is het aankleden van de ruimte hetgeen wat zal zorgen voor sfeer. Kaarsen, bloemen, vazen, kussentjes en dingen aan de muur vallen hieronder. Zo zijn schilderijtjes en foto’s de perfecte accessoires om een ruimte een ‘persoonlijke touch’ te geven. Verder geven planten en dekentjes voor extra huiselijkheid. Wanneer je een huisdier hebt, zijn alle accessoires voor jouw trouwe viervoeter dingen die je niet moet vergeten wanneer je jouw woonkamer inricht. Probeer een plekje te creëren voor jouw hond of kat. Denk hierbij aan een mooie mat, mand en voor een kat is een krabpaal ook zeker iets wat niet kan ontbreken. Op krabpaal.nl zijn genoeg kattenmeubels om een passende uit te kunnen kiezen!

https://www.krabpaal.nl/