Waarom het verstandig is 5S methode implementatie uit handen te geven

Voor veel bedrijven is 5S methode implementatie een eerste stap naar een efficiëntere werkwijze. Om bij te blijven op de markt, is het belangrijk dat u uw bedrijfsprocessen continu blijft verbeteren.  Dan is het logisch dat u wilt dat dit op een goede manier wordt gedaan. Heeft u er dan al eens aan gedacht om een interim manager in te huren? U kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij een specialist zoals Blokss. Dit bedrijf levert uitsluitend coaches die al jarenlang ervaring hebben opgedaan binnen grote internationale bedrijven. Hierdoor kunnen ze u perfect helpen bij de implementatie van de 5S methode binnen uw onderneming. En dat is nog maar het begin. Een interim manager kan zorgen voor een breed scala aan strategische veranderingen om uw bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk te maken.

Efficiënter werken dankzij 5S methode implementatie

De 5S methode wordt gebruikt bij steeds meer bedrijven. Wanneer u gebruikmaakt van deze methode, ruimt u als het ware uw werkplek op. Alles wat u niet nodig heeft, gooit u gewoon weg. Zo houdt u uitsluitend over wat belangrijk is voor uw organisatie. Door uw werkplek op deze manier te organiseren kunt u gegarandeerd efficiënter werken. Uw werknemers zullen hun werkzaamheden sneller kunnen gaan uitvoeren. Hierdoor produceert u niet alleen meer, u bespaart ook nog eens op de kosten. Dankzij de implementatie van de 5S methode slaat u dus meteen twee vliegen in één klap. Zorg er wel voor dat u de implementatie van de 5S methode binnen uw bedrijf overlaat aan een gespecialiseerd bedrijf. Zo is Blokss expert als het om het efficiënter maken van bedrijfsprocessen gaat.

5S methode implementatie verloopt in vijf stappen

De 5S methode is een goede manier voor het optimaliseren van uw organisatie. Wanneer u gebruikmaakt van deze methode creëert u de perfecte gelegenheid om efficiënter te gaan werken. Een specialist als Blokss kan u helpen met het implementeren van deze methode. De implementatie van de 5S methode verloopt in vijf fases. U begint met de sorteerfase. Hierin bekijkt u wat noodzakelijk en overbodig is binnen uw organisatie. Hierna volgt het schoonmaken. Tijdens deze stap worden ruimtes en gereedschappen schoongemaakt. De schoonmaakmethodes worden vastgelegd voor de toekomst. Tijd voor fase drie: het schikken. In deze fase worden vaste plekken aan bijvoorbeeld gereedschappen toegekend. Tijdens de volgende stap, het standaardiseren, wordt ervoor gezorgd dat u niet voor verrassingen komt te staan. De eerste drie fases worden duurzaam gemaakt. Uiteindelijk is er de laatste fase: het systematiseren. In deze fase wordt gezorgd voor het behoud en de continuïteit van de verbeteringen.