Thuis winkel
Image default
Woningen

Soorten lampen voor in de woonkamer

Lampen zoals een glazen hanglamp zijn een zeer belangrijk onderdeel van de woonkamer. Ze zorgen voor licht en zien er prachtig uit. Er zijn verschillende soorten lampen op de markt, maar er zijn enkele basisvereisten waar je aan moet voldoen voordat je een lamp kiest voor je woonkamer. Welke zijn dat? Welke lampen zijn geschikt? Lees hier verder!

Houten lampen

Een houten lamp is een uitstekende manier om warmte en karakter toe te voegen aan je woonkamer. Houten lampen zijn een geweldige manier om een ​​rustieke sfeer te creëren, vooral als je een moderner huis hebt. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende houtsoorten, waaronder eiken, grenen en ceder. Als je een oud meubelstuk hebt dat gerestaureerd of gerepareerd moet worden, kun je er een lamp van maken. Houten lampen bieden de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit. Sommige worden geleverd met tinten die zijn gemaakt van glas of papier, terwijl andere helemaal geen tinten hebben. Wil je dat je houten lamp nog meer opvalt zonder er iets extra’s aan toe te voegen? Dan is schilderen misschien iets voor jou!

Glazen hanglampen

Glazen hanglampen zijn een geweldige keuze voor je woonkamer. Ze zijn verkrijgbaar zijn in veel verschillende stijlen, kleuren en vormen. Ze kunnen aan het plafond of aan de muur worden opgehangen. Dit soort lampen zijn in de loop van de tijd steeds populairder geworden vanwege hun moderne uitstraling en veelzijdigheid. Als je op zoek bent naar iets meer eigentijds, zijn er veel verschillende stijlen met meerdere lampen die van buiten de kamer in schijnen. Dit geeft meer omgevingslicht af dan directe verlichting op specifieke objecten zoals tafels of stoelen.

Zwenkarm wandlamp

Een zwenkarm wandlamp is een type wandlamp dat is ontworpen om aan de muur te worden gemonteerd. Zwenkarm lampen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kunnen worden gebruikt voor lees- of algemene verlichting in je woonkamer. Als je een grote ruimte hebt kun je meerdere meerdere zwenkarm lampen gebruiken op verschillende locaties in de kamer.

Statief lampen

Statief lampen zijn hoge, driepotige lampen. Ze hebben een lange nek die zich uitstrekt vanaf de bovenkant van de lampenkap. Deze lampen kunnen worden gemaakt van glas, metaal of andere materialen. De kap is meestal rond van vorm en hangt vanaf de bovenkant van de lampenkap naar beneden. De driepoot vloerlamp is verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder traditionele stijlen zoals Arts & Crafts Style, Mid-Century Modern en Scandinavisch design, evenals meer eigentijdse ontwerpen. Statief lampen zijn meestal gemaakt van metalen of houten afwerkingen zoals messing, brons of verchroomd over stalen frames met een verscheidenheid aan gestructureerde afwerkingen zoals gehamerde metalen of gepolijste metalen zoals tin.