Thuis winkel
Image default
Woning en Tuin

Zo verzorg je je mangohouten meubels

Komt dit probleem je bekend voor? Je ooit zo prachtige dressoir vertoont nu behoorlijk wat slijtage. Er zitten krassen op het oppervlak, het hout is verkleurd en misschien zijn er zelfs vlekken op gekomen. Het is tijd om een nieuw dressoir te kopen! Maar deze keer wil je ervoor zorgen dat het langer zijn schoonheid behoudt. Als je nieuwe meubels koopt, wil je namelijk dat ze er zo lang mogelijk als nieuw uitzien. In dit artikel vertellen we hoe je een tafel, kast of dressoir van mangohout kunt behandelen, zodat je er langdurig plezier van hebt.

Hoe maak je mangohouten meubels schoon?

Mangohout kan vrij goed tegen water, maar het blijft nog steeds hout. Daarom is het geen goed idee om tijdens het schoonmaken een emmer met heet water te gebruiken. Te veel water veroorzaakt namelijk verkleuringen. Je maakt je mangohout op de volgende manier goed schoon:

  • Wrijf het oppervlak schoon met een zachte, licht vochtige doek;

  • Vermijd schuursponzen, ruwe handdoeken en andere grove schoonmaakmaterialen;

  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen met siliconen en/of ammoniak;

  • Zorg ervoor dat er na het schoonmaken geen resten van schoonmaakmiddelen op het hout achterblijven;

  • Als er per ongeluk water op het hout terechtkomt, droog het dan zo snel mogelijk af.

Hoe kun je beschadigingen aan mangohout voorkomen?

Door je dressoirs, tafels en kasten van mangohout goed te onderhouden, zorg je ervoor dat het hout langer zijn schoonheid behoudt. Het schoonmaken van het hout is daarin een belangrijke stap, maar sommige beschadigingen kunnen niet uitsluitend door reiniging worden voorkomen. Daarom is het verstandig om je meubels van tevoren te behandelen, bijvoorbeeld met olie of bijenwas. Als je een wat donkerder resultaat wilt bereiken, kan donkere bijenwas een goede keuze zijn. Het is altijd aan te raden om de olie of was die je op het hout wilt gebruiken eerst op een onopvallende plek te testen, bijvoorbeeld de onderkant van het tafelblad. Op die manier voorkom je ongewenste kleurveranderingen die je niet kunt herstellen.

Waar kun je nieuwe meubels kopen?

Het is natuurlijk veel handiger om meubels te kopen die al met olie of bijenwas zijn behandeld. Daarom adviseren we om jouw mangohouten meubels aan te schaffen bij De Meubel Importeur. Bij De Meubel Importeur vind je de mooiste mangohouten meubels die al van tevoren behandeld zijn tegen blijvende vlekken. Het enige wat je hoeft te doen, is ze af en toe even af te nemen met een doek. Zo blijven jouw nieuwe meubels langer mooi.