Thuis winkel
Image default
Woning en Tuin

Wat is beter, een tuinhaard of een vuurkorf in je tuin?

Al toen de eerste mensen op aarde leefden, werd er dagelijks vuur gestookt om eten te bereiden en om wilde dieren af te schrikken. Je kunt dus wel stellen dat vuur onderdeel is van het menselijk oerinstinct. Gelukkig heb je tegenwoordig geen vuur meer nodig om wilde dieren op afstand te houden en ook voor koken hebben we nu een betere oplossing: een fornuis, een oven of ‘s zomers een BBQ. Kortom: een vuurtje stoken met een groep vrienden doe je vooral voor de gezelligheid. Maar volstaat een vuurkorf in je tuin of kun je beter een houtkachel kopen? Het antwoord op die vraag lees je in dit artikel.

De verschillen tussen een haard en een vuurkorf

  • Een vuurkorf is altijd open, een tuinhaard kan gesloten zijn;

  • Een vuurkorf werkt op hout, een tuinhaard kan werken op hout, gas of pellets;

  • Een vuurkorf is kleiner dan een tuinhaard;

  • Een vuurkorf wordt meestal van gietijzer gemaakt, een tuinhaard van hoogwaardig staal.

Hoe stook je een vuurtje?

Een gashaard, pellethaard of inbouw-pelletkachel aansteken gaat bijna vanzelf. Je doet dit met één druk op de knop. Een houtkachel of vuurkorf kost wat meer werk. We raden aan om die met de Zwitserse methode te stoken. Zet in dat geval de luchttoevoer van je haard helemaal open (dit is bij een korf natuurlijk niet nodig) en plaats de houtblokken kruislings op elkaar, van dik onder naar dun boven. Leg daarna aanmaakblokjes op je houtstapel en steek die aan. Het hout brandt nu van boven naar beneden, waardoor er een volledige verbranding ontstaat.

Wat is beter, een tuinhaard of een vuurkorf?

Een willekeurig artikel op het internet kan je natuurlijk niet vertellen of er in jouw tuin beter een kachel of een vuurkorf kan staan. Maar bij Thuis-winkel.nl zijn we enorm fan van de kachels van Kachels- en Haardenwinkel. Heb jij een appartement of woon je in een omgeving met veel groen, dan is een vuurkorf over het algemeen namelijk niet toegestaan. Dit probleem heb je niet als je een afgesloten houthaard plaatst.

Ben je op zoek naar een tuinhaard voor een aantrekkelijke prijs? Houd dan vooral de outlet van Kachels- en Haardenwinkel in de gaten. In de outlet vind je hoogwaardige kachels voor een zachte prijs. Twijfel daarom niet langer en koop een tuinkachel bij Kachels- en Haardenwinkel!