Thuis winkel
Image default
Woning en Tuin

Verschillende soorten PVC vloeren op een rij

PVC-vloeren zijn een populaire keuze voor wie op zoek is naar een duurzame, onderhoudsarme en betaalbare vloeroplossing. Het wordt geleverd in een verscheidenheid van kleuren en texturen om aan elke ontwerpvoorkeur te voldoen. PVC vloer inclusief leggen kunt u helpen bij uw specifieke behoeften. Er zijn vier hoofdtypen PVC-vloeren beschikbaar: vinylplaten, vinylplanken, tegels en luxe vinyltegels (LVT).

Vinylplaten

Vinylplaat is een enkel stuk PVC-vloerbedekking dat op elke gewenste maat kan worden gesneden. Het wordt vaak gebruikt in grotere ruimten, zoals badkamers en keukens, waar weinig of geen obstakels zijn. Het heeft een zeer laag profiel, waardoor het ideaal is voor gebruik in kleine ruimtes waar andere soorten vloeren te omvangrijk kunnen lijken.

Vinylplanken

Vinyl planken zijn individuele stukken PVC vloerbedekking die in een groot aantal vormen en patronen kunnen worden gelegd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor ze ideaal zijn om grote oppervlakken te bedekken of ingewikkelde ontwerpen te maken. Vinyl planken zijn perfect voor druk belopen ruimtes omdat ze een uitstekende duurzaamheid, weinig onderhoud en eenvoudige installatie bieden.

Tegels

PVC tegelvloeren zijn een geweldige optie voor degenen die de uitstraling van keramische of stenen tegels willen zonder de kosten en het onderhoud. PVC-tegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, waardoor ze perfect zijn voor het creëren van unieke ontwerpen. De tegels zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden dankzij hun lage profiel en weerstand tegen vocht.

Luxe vinyltegels (LVT).

Luxe vinyltegels, of LVT, zijn een geweldige oplossing voor wie op zoek is naar een betaalbare en duurzame vloerbedekking. Ze zijn er in verschillende stijlen en ontwerpen, waaronder hout, steen, leisteen en keramiek. De tegels hebben een realistische uitstraling die elke kamer een luxueus tintje kan geven. Ze bieden ook een uitstekende duurzaamheid en weinig onderhoud waardoor ze een goede keuze zijn voor drukke huishoudens.