Tips voor de handige harry’s onder ons

Thuis-winkel

Iedereen kent wel een handige harry, een kei op vlak van klussen en doe-het-zelf taakjes en vaak dé persoon waar mensen naartoe gaan als ze zelf niet aan een klusje uit kunnen. Hoe herken je zo’n handige harry? Zoals de naam het zegt: hij is heel erg handig, heeft twee rechterhandig en is een goede klusser. Hij kan klussen meteen oppakken, schroeft zonder moeite moeren en bouten in elkaar en kan bijna alles maken en repareren.

Ben je zelf een handige harry en hou je van klussen? Dat is natuurlijk erg handig en leuk. Ook voor je medemens trouwens, want zij kunnen altijd met vragen bij jou terecht. Waarschijnlijk heb je wel wat vrienden of familie leden met twee linkerhanden die dus wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Jouw hulp wordt dan erg gewaardeerd en je helpt ze er een pak verder mee. Bovendien is het ook een manier om lekker te klussen. Het is extra handig als je je waardevolle kennis over klussen met hen kan delen, zo kunnen ze het volgende keer misschien zelf repareren. Een handige harry kan waardevolle adviezen hebben.

Voor handige harry’s die nog volop aan het leren zijn, hier nog enkele klustips:

  • Soms krijg je een schroef moeilijk in hard hout. Speciale schroeven kopen voor in hout kan helpen. Maar wat zeker helpt is de schroef wat in te smeren met zeep, dan gaat ze er een stuk makkelijker in.
  • Gebruik aluminiumfolie bij het verven. Doe de folie over een deurknop of ander uitstekend voorwerp en zo zullen deze verfvrij blijven. Daarna kan je de aluminiumfolie heel makkelijk verwijderen. Ook de verfbak kan je ermee bedekken, zo hoef je die niet elke keer schoon te maken.
  • Wanneer houten gereedschappen stukgaan, bijvoorbeel een hamer of bijl die loslaat van de steel of het kopstuk van een bezem dat afvalt, kan dat eigenlijk eenvoudig gemaakt worden door het hout aan het uiteinde van de steel plat te slaan. Zo wordt het hout samengeperst en kan het makkelijk weer bevestigd worden. Het hout zet dan uit en het gereedschap is weer gemaakt.
https://moerenbout.nl/