Thuis winkel
Image default
Woning en Tuin

Aanschaf van LED Lampen, SMD of Powerled?

De afgelopen jaren, en met name het afgelopen jaar, heeft de technologische ontwikkeling van de LED een versnelling gemaakt. E14 LED Lampen geven een betere kleurweergave dan voorheen, gaan langer mee, zijn beter dimbaar en geven bovendien meer licht per watt dan bijvoorbeeld 2 jaar geleden het geval was. Het afgelopen jaar hebben we ook een nieuwe ontwikkeling gezien, de opkomst van de zoegenoemde powerled of COB. Dit is een enkele LED die zeer veel licht af kan geven, varierend van het equivalent van 25 Watt tot 1000 Watt. Voorheen werden op lampen meerdere LEDjes geplaatst om zo het gewenste aantal lumen te behalen. Door de Powerled is dit niet meer nodig en kunnen nieuwe ontwerpen gemaakt worden die gelijk zijn aan onze vertrouwde lampen.

Bij een E14 LED Lamp bijvoorbeeld kan door het plaatsen van slechts enkele zeer sterke powerleds een lichtbeeld gevormd worden dat vrijwel gelijk is aan dat van een gloeilamp. Niet alleen qua licht, maar ook qua aanzicht van de lamp zelf. Dit is belangrijk voor mensen die thuis bijvoorbeeld een lamp hebben met glazen lampenkappen of andere design lampen waarbij de lamp direct zichtbaar is. Een LED Lamp met SMD’s is in dit geval niet mooi en de powerled biedt hier een mooie uitkomst. 

Ook dit jaar zullen er weer een groot aantal nieuw producten op de markt geintroduceerd worden die de markt zullen veranderen. Meer lumen per watt en een veranderende kleurweergave zullen de grootste ontwikkelingen zijn komend jaar. Laatst genoemde heeft Philips reeds op de markt gebracht met haar CTA (Color Temperature Adjustment) Dimbare LED Lampen. Deze veranderen van 2700K naar 2200K wanneer deze gedimd worden.

http://www.ledvoordeel.nl/led-lampen/led-lamp-e14/