Thuis winkel
Image default
Tuin en buitenleven

Stijlvolle Kunstmatige Kerstboom Alternatieven – De Besten

Als je hebt besloten dat je dit jaar geen grote kunstkerstboom koopt, maar moeite hebt om een echte te vinden met ruimte om hem daarna op te bergen – waarom dan niet eens kijken naar een aantal stijlvolle kunstkerstboom alternatieven? Er zijn veel voordelen aan een kunstboom, vooral als je elk jaar moeite hebt om de perfecte echte te vinden. Kunstbomen nemen veel minder opslagruimte in beslag, en ze geven nooit naalden af en stinken niet! Ze zijn ook veel gemakkelijker op te zetten het volgende jaar. En als extra bonus kunnen kunstbomen nog jaren worden gebruikt. In deze blogpost bekijken we enkele van de meest stijlvolle kunstkerstboomalternatieven die er zijn.

 

Wat is een kunstkerstboom?

Een kunstkerstboom is een gefabriceerde boom gemaakt voor het feestelijke seizoen. Ze worden meestal gemaakt van materialen zoals PVC, PE of een mix van beide, en zijn er zowel in echte als neppe varianten. Echte kerstbomen worden uit bossen gekapt, maar kunstbomen worden in fabrieken gekweekt. Echte bomen zijn een geweldige manier om in de kerstsfeer te komen, en ze maken al duizenden jaren deel uit van het feestelijke seizoen. Ze hebben echter ook een aantal nadelen, waardoor veel mensen voor kunstbomen kiezen. Echte bomen moeten binnenshuis in een speciale container worden bewaard, van water worden voorzien en een bepaalde tijd buiten blijven staan voordat je ze in huis kunt zetten. Ze moeten ook worden schoongemaakt, en de chemische stoffen in de naalden kunnen schadelijk zijn voor huisdieren. Ze kunnen na een tijdje ook gaan stinken.

 

Best Artificial Christmas Trees

Bij het kiezen van een kunstkerstboom is het belangrijk om te kijken naar de materialen waarvan hij is gemaakt en naar het ontwerp. Materialen zoals PVC, PE en polyester zijn heel gebruikelijk, maar je kunt ook meer natuurlijke opties vinden zoals katoen, bamboe en papier. Het is ook de moeite waard om de productbeschrijving te lezen om te zien of het vermeldt dat het in elkaar moet worden gezet, of dat er speciale instellingen nodig zijn voor het schoonmaken. Wat het ontwerp betreft, zijn er veel mogelijkheden – van eenvoudige kegelbomen tot meer extravagante opties zoals een echte dennenboom. Als u op zoek bent naar een alternatief voor een echte boom die bij uw inrichting past, kunt u ook een breed scala aan kunstbomen in verschillende kleuren vinden, waaronder wit, zilver, goud en koper. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder slanke, smalle/hoge en volslanke bomen.

 

Stijlvolle Kunstkerstboom Alternatieven

Katoenen kerstboom – Katoenen bomen zijn een van de meest stijlvolle echte kerstboom alternatieven. Ze zijn te vinden in veel verschillende kleuren, zodat u ze gemakkelijk kunt afstemmen op uw bestaande inrichting. Katoenen bomen zijn gemakkelijk schoon te maken, en ze niet werpen geen naalden, dus je hoeft geen zorgen te maken over het opruimen na hen. Ze zien er levensecht uit en kunnen op elke gewenste manier worden versierd. Ze zijn ook heel gemakkelijk op te zetten, en ze hoeven niet te worden opgeslagen. Katoenen bomen zijn niet zo sterk als echte bomen, dus ze moeten niet worden gebruikt als primaire decoraties rond kinderen. Ze lopen ook meer kans beschadigd te worden door huisdieren. En ze zijn niet zo milieuvriendelijk als echte bomen. Papieren kerstboom – Papieren bomen zijn een ander stijlvol alternatief voor een echte kerstboom. Ze kunnen worden versierd op elke manier die u wilt, en ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Papieren bomen zijn gemakkelijk op te zetten en op te bergen wanneer het feestseizoen voorbij is. Ze zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken en geven geen naalden af. Papieren bomen zijn niet zo levensecht als katoenen bomen, en ze zijn meestal erg dun. Ze zijn ook niet zo sterk als echte bomen, en worden niet aanbevolen voor gebruik als primaire decoraties. Glitterende kerstboom – Als u op zoek bent naar een kunstmatige kerstboom alternatief dat een beetje sprankeling heeft, kunt u glitter bomen vinden in een breed scala van kleuren. Ze zijn er in veel verschillende stijlen, waaronder slanke bomen en grote bomen. Glitterbomen zijn heel gemakkelijk schoon te maken, en ze geven geen naalden af. Ze zijn niet zo levensecht als katoenen of papieren bomen, maar ze zijn geweldig om een kamer wat sprankeling te geven.

 

Stijlvolle nep groenblijvende struiken

Neppe groenblijvende struiken zijn een ander goed alternatief voor echte bomen. Ze zijn er in allerlei kleuren, en je kunt een klein kunstmatig bos in je huis maken voor een feestelijkere look. Struiken zijn gemakkelijk schoon te maken, en ze geven geen naalden af. Ze zien er ook heel levensecht uit en kunnen worden versierd zoals u maar wilt. Er zijn ook soorten die oplichten in het donker. Struiken zijn niet zo sterk als echte bomen, en ze moeten niet worden gebruikt als primaire decoraties in de buurt van kinderen. Foam Sheets Kerstbomen – Foam vellen zijn een van de beste echte boom alternatieven als je op een begroting. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, en je kunt een 3D-boom in elke gewenste grootte te creëren. Foam bomen zijn gemakkelijk schoon te maken, en ze geven geen naalden af. Ze zien er ook levensecht uit en kunnen worden versierd op elke manier die je maar wilt. Foam bomen zijn niet zo sterk als echte bomen, en ze moeten niet worden gebruikt als primaire decoraties rond kinderen.

 

Conclusie

Al met al zijn er veel voordelen aan een kunstboom, vooral als je elk jaar weer moeite hebt om de perfecte echte te vinden. Kunstbomen nemen veel minder opslagruimte in beslag, en ze geven nooit naalden af en stinken niet! Ze zijn ook veel gemakkelijker op te zetten het volgende jaar. En als extra bonus kunnen kunstbomen nog jaren worden gebruikt. In deze blogpost hebben we gekeken naar enkele van de meest stijlvolle kunstkerstboomalternatieven die er zijn.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/101/kunstkerstbomen