Thuis winkel
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe bouw je je eigen vuurschaal: Een stap voor stap gids

Vuur maakt al sinds mensenheugenis deel uit van de menselijke cultuur. Het geeft warmte, licht en een gevoel van comfort – er gaat niets boven een knapperend vuur om mensen samen te brengen. Als je ooit de schoonheid van een vuur in je achtertuin hebt willen brengen, ben je hier aan het juiste adres! Je eigen goedkope vuurschaal bouwen is een geweldige manier om te genieten van een gezellige avond buiten, en deze stap-voor-stap gids laat je precies zien hoe het moet. Met wat eenvoudig gereedschap en materiaal heb je al snel een prachtige vuurschaal die het gesprek van de buurt wordt. Dus pak je spullen en laten we beginnen!

 

 

Wat je nodig hebt om een vuurschaal te bouwen

Om een vuurschaal te bouwen heb je de volgende materialen nodig: Een houten of metalen frame (of een ander stevig materiaal) dat de basis vormt van de vuurschaal. Zorg ervoor dat het frame heel stevig is, zodat het het gewicht van de schaal kan dragen als hij vol hete kolen zit. Het moet ook groot genoeg zijn (bij voorkeur rond) voor de vuurschaal – je wilt niet dat het vuur uitbrandt voordat je de kans hebt gehad ervan te genieten! Een grote pan (bij voorkeur een metalen pan die niet roest) voor de vuurschaal. De pot moet groot genoeg zijn voor het frame en het vuur. Hij moet ook een deksel hebben. Een metalen of betonnen rooster voor in de vuurschaal. U kunt een rooster gebruiken dat speciaal voor vuurschalen is gemaakt, of u kunt een metalen rooster uit uw tuin nemen en dat in de schaal plaatsen. Een metalen schaal of bak om het brandhout in te leggen. Kies een materiaal dat bestand is tegen hitte.

 

De plaats voorbereiden en materialen verzamelen

Voordat u begint met het bouwen van uw vuurschaal, moet u ervoor zorgen dat u alles hebt wat u nodig hebt. Dit houdt in dat je de materialen verzamelt en het gebied waar je de vuurschaal gaat bouwen voorbereidt. Kies eerst de plaats in uw achtertuin waar u de vuurschaal wilt bouwen. Misschien wilt u een plek kiezen waar u de schaal vanuit uw huis kunt zien – of u kunt een vuurschaal bouwen die midden op een patio staat. Vervolgens moet u beslissen of u een permanente vuurschaal wilt bouwen, of een tijdelijke vuurschaal die u gemakkelijk kunt demonteren. Als u een permanente vuurschaal wilt maken, moet u een gat graven in de grond waar u de vuurschaal in wilt plaatsen. Zorg ervoor dat de schaal minstens 12 centimeter onder het grondoppervlak staat en dat de grond eromheen vrij is van begroeiing. Kies ook een plek die niet in de weg staat van paden of looppaden.

 

Het bouwen van de basis van de vuurschaal

Het bouwen van de basis van de vuurschaal is de eerste stap in het maken van uw eigen vuurschaal. Je frame moet stevig zijn en groot genoeg om de schaal te herbergen als hij gevuld is met hete kolen. Je wilt ook dat het frame groot genoeg is om buiten de schaal te kunnen zitten – dit zorgt voor een ruimte waar de as in kan vallen als de schaal vol kolen zit. Zodra u het frame hebt gebouwd, kunt u bakstenen, sintelblokken of keramische tegels gebruiken om de bodem van het frame te bekleden. Dit zorgt voor een stevige basis waarop de schaal kan rusten, en voor een oppervlak dat niet verbrandt als de hete sintels erin vallen. U kunt het frame ook bekleden met aarde – maar dan moet u de binnenkant van de schaal bekleden met een hittebestendig materiaal.

 

Het bouwen van de wanden

Het bouwen van de wanden van de vuurschaal is de volgende stap in het maken van je eigen vuurschaal. Dat kan op verschillende manieren, maar de eenvoudigste manier is om bakstenen of sintelblokken te stapelen rond de buitenkant van de schaal, met een tussenruimte. U kunt ook houten pallets gebruiken om de muren te bouwen, of u kunt keramische tegels gebruiken. De wanden van de kom moeten ongeveer 12 centimeter hoog zijn. Dit biedt voldoende bescherming tegen de hitte van de kolen, en voldoende ruimte in de schaal voor het brandhout. Zorg ervoor dat u de stenen of tegels zo plaatst dat het metalen rooster in de schaal past, met voldoende ruimte voor het brandhout.

 

Installatie van het rooster

Het aanbrengen van het rooster in de schaal is de volgende stap bij het maken van uw eigen vuurschaal. Het rooster houdt het brandhout boven de kolen. U kunt een rooster gebruiken dat speciaal voor vuurschalen is gemaakt, of u kunt een metalen rooster uit uw tuin nemen en dat in de schaal plaatsen. Denk eraan dat het rooster in de loop van het vuur erg heet wordt, dus zorg ervoor dat je een voorwerp gebruikt dat niet verbrandt. Als u een rooster voor vuurschalen gebruikt, kunt u dit het beste in de schaal plaatsen voordat u de wanden aanbrengt. Zo kunt u ervoor zorgen dat het rooster in de schaal past en dat er genoeg ruimte is voor het brandhout.

 

De afwerking

De afwerking van de vuurschaal hangt af van de materialen die je hebt gekozen om hem te bouwen. Als u bijvoorbeeld bakstenen gebruikt om de muren te bouwen, kunt u ze gewoon laten zoals ze zijn en klaar zijn. Als u echter tegels gebruikt, kunt u ze misschien schilderen of bedekken met kit of vuurvast materiaal om ze te beschermen tegen de hitte van het vuur. U kunt ook de binnenkant van de schaal bekleden met vuurvast materiaal, en de buitenkant van de schaal bedekken met vuurvast materiaal. Zodra de vuurschaal is gemaakt, moet u hem de tijd geven om uit te harden. Dit voorkomt dat de schaal barst of breekt bij gebruik. U kunt de schaal uitharden door hem te bedekken met zand, of door hem te vullen met water en minstens twee weken te laten staan.

 

De vuurschaal aansteken en onderhouden

Zodra je vuurschaal is gebouwd, wil je ervoor zorgen dat je hem goed aansteekt. Gebruik altijd een vuurstarter bij het maken van een vuur – en denk eraan geen aanstekervloeistof te gebruiken bij het aansteken van een vuurschaal. U kunt kranten, wasdrogerpluis, aanmaakhout of aanmaakblokjes gebruiken. Voeg langzaam hout toe aan het vuur en zorg ervoor dat alles vlam heeft gevat voordat u meer hout toevoegt. Plaats het rooster boven de kolen zodat de vlammen het niet beschadigen. Als het vuur eenmaal brandt, zult u het moeten onderhouden om de vuurschaal werkend te houden. Voeg langzaam meer hout toe en houd het vuur brandend. U kunt ook een vuurpook gebruiken om de sintels te verplaatsen, hoewel u ervoor moet zorgen dat u niet te hard in de sintels prikt. U kunt ook een bladblazer gebruiken om de sintels te verplaatsen. In de loop van de avond zult u meer hout moeten toevoegen aan het vuur, en waarschijnlijk zult u het rooster een of twee keer moeten bijvullen.

 

Veiligheidstips voor het gebruik van uw vuurschaal

Bij het gebruik van uw vuurschaal is het belangrijk een aantal veiligheidstips in acht te nemen om ongelukken te voorkomen. Zorg er altijd voor dat het gebied rond de vuurschaal vrij is van puin, en dat de vuurschaal uit de buurt staat van bomen en andere structuren, zoals schuttingen en huizen. Houd ook een brandblusser in de buurt, voor het geval het uit de hand loopt. Gebruik alleen droog hout en schors in de vuurschaal en plaats nooit brandbare voorwerpen te dicht bij het vuur. Houd altijd een emmer water in de buurt, voor het geval u het vuur snel moet doven.

 

Conclusie

Je eigen vuurschaal bouwen kan een leuke en lonende ervaring zijn. Het is een geweldig project om te doen met vrienden of familie, en het kan het middelpunt zijn van vele achtertuin bijeenkomsten. Een vuurschaal bouwen is niet moeilijk, en door deze stap-voor-stap gids te volgen, kunt u uw eigen vuurschaal in een mum van tijd laten bouwen. Vergeet niet om de juiste materialen te kiezen, de ruimte voor te bereiden en deze instructies nauwkeurig te volgen, en je hebt in een mum van tijd een prachtige vuurschaal.

https://www.tuincentrumoutlet.com/planten-verzorgen/water-geven/regentonnen