Thuis winkel
Image default
Tuin en buitenleven

De ultieme gids voor het koken van heerlijke maaltijden met een Weber Barbeque

De zomermaanden zijn de perfecte tijd om de Weber Barbeque aan te steken en te genieten van het buitenleven met een heerlijke, rokerige maaltijd. Of u nu een beginner bent of een doorgewinterde pro, deze ultieme gids voor het koken met een Weber Barbeque geeft u alle tips en trucs om ervoor te zorgen dat uw maaltijd zo heerlijk mogelijk wordt. Van de basis van het aansteken van de Weber en kooktijden, tot verleidelijke recepten en nuttige tips, deze gids zal u in een mum van tijd verrukkelijke maaltijden laten bereiden. Dus pak uw tang, steek de Weber aan en maak u klaar voor de perfecte zomerbarbecue.

 

 

Overzicht van Weber barbecues

Het bedrijf Weber werd in 1952 opgericht door George Stephen (G.S.) en zijn zoon David, met de bedoeling een grotere verscheidenheid aan grills en barbecue-accessoires te produceren. Ze produceerden hun eerste draagbare houtskoolgrill in 1956, die snel werd gevolgd door de iconische ketelvormige barbecue in 1957. Sindsdien is Weber uitgegroeid tot een van de meest bekende merken in de barbecue-industrie, met een breed scala aan gas-, houtskool- en hybride (combinatie van zowel gas als houtskool) barbecues. Nu zijn weber barbecues uiterst populair, en er zijn verschillende soorten barbecues om uit te kiezen, waaronder de weber spirit, de genesis, de genesis ii, de ketelgrill, de icon, de veranda en de outlaw. Echter, voor deze ultieme gids voor het koken van heerlijke maaltijden met een Weber rookoven, zullen we ons richten op de weber spirit, de genesis en de ketelbarbecues.

 

Het aansteken van de Weber Barbeque

Een van de belangrijkste aspecten van het koken met een Weber Barbeque is het op gang brengen ervan. Weber barbecues zijn ontworpen om een methode te gebruiken die “indirect koken” heet, waarbij het voedsel niet direct boven de kolen wordt geplaatst. Voor deze methode te werken, de kolen moeten worden verspreid en hebben slechts een kleine hoeveelheid warmte uit hen, terwijl de gebieden die niet in direct contact met de kolen moet volledig koel. De eerste stap bij het aansteken van uw Weber Barbeque is het voorbereiden van de barbecue. Zorg ervoor dat de barbecue niet direct op een soort oppervlak staat dat brandbaar is, omdat de kolen dan brand kunnen veroorzaken. U kunt ook een zandzak of zwaar voorwerp op de poten leggen om de barbecue op zijn plaats te houden. Om de barbecue aan te steken, moet u ervoor zorgen dat alle onderdelen schoon en vrij van rommel zijn, en vervolgens de houtskool in de “houtskoolbak” doen. De optimale hoeveelheid houtskool voor één barbecue is ongeveer één schoorsteen, voldoende voor twee tot drie uur koken. Zorg ervoor dat alle houtskool boven het “kolenrooster”, de metalen plaat in het midden van de houtskoollade, is geplaatst. Als alle houtskool op zijn plaats ligt, is de volgende stap het aansteken ervan.

 

Tips voor koken met een Weber Barbeque

– De weber spirit en de genesis II worden het best gebruikt met natuurlijke houtskool van klompenhout. De ketelbarbecues worden het best gebruikt met briketten. Houd er rekening mee dat briketten een fabricaat zijn en geen natuurlijke houtskool bevatten. – De optimale temperatuur voor de weber spirit, genesis ii, en ketelbarbecue is ongeveer 350 graden Fahrenheit, terwijl de optimale temperatuur voor de genesis ongeveer 400 graden Fahrenheit is. – U kunt de temperatuurmeter op de barbecue gebruiken om de temperatuur te meten. – Voordat u het voedsel op de barbecue legt, gebruikt u een kookborstel om eventuele as of stof dat zich op de barbecue heeft verzameld af te borstelen. Zo voorkomt u dat het voedsel verbrandt. – Maak de barbecue regelmatig schoon. Dat voorkomt as- en stofvorming, die de smaak van je eten kan beïnvloeden. U kunt een staalborstel gebruiken om de barbecue schoon te maken. – Gebruik altijd een tang bij het hanteren van het voedsel op de barbecue.

 

Wat voor soort voedsel kun je bereiden op een Weber Barbeque?

Het soort voedsel dat je kunt bereiden op een Weber Barbeque varieert afhankelijk van het type barbecue dat je hebt. De meeste soorten voedsel die je op een barbecue kunt grillen kunnen echter ook op een Weber worden bereid. – De weber spirit, genesis ii, en de ketel barbecue worden het best gebruikt voor groenten, vis, en kip, maar je kunt ze ook gebruiken voor rundvlees, varkensvlees, en lamsvlees. – De weber spirit, genesis ii, en de ketel barbecue worden het best gebruikt voor groenten, vis, en kip, maar u kunt ze ook gebruiken voor rundvlees, varkensvlees, en lamsvlees. – De weber spirit en de ketel barbecue worden het best gebruikt voor groenten, vis en kip, maar u kunt ze ook gebruiken voor rund-, varkens- en lamsvlees.

 

Aanbevolen bereidingstijden

De aanbevolen bereidingstijden voor verschillende vleessoorten op een Weber Barbeque zijn als volgt. – Groenten: asperges – 5 tot 7 minuten, broccoli – 15 tot 20 minuten, wortelen – 10 tot 15 minuten, maiskolven – 10 tot 15 minuten, sperziebonen – 5 tot 10 minuten, champignons – 5 tot 10 minuten, uien – 10 tot 15 minuten, zoete aardappelen – 15 tot 20 minuten, courgettes – 5 tot 10 minuten. – Vis: zalmfilets – 4 tot 6 minuten per kant, tilapiafilets – 3 tot 5 minuten per kant, kabeljauwfilets – 4 tot 5 minuten per kant, rode snapperfilets – 4 tot 6 minuten per kant, forelfilets – 3 tot 5 minuten per kant. – Kip: kippendijen zonder been – 10 minuten per kant, kippenborsten – 10 minuten per kant, drumsticks – 15 minuten per kant.

 

Verleidelijke recepten

– Gebarbecuede maïs op de kolf – Gebarbecuede biefstuk met blauwe kaasboter – Gebarbecuede Zalm met Ahorn Glazuur – Gebarbecuede hotdogs met barbecuesaus

 

Reiniging en onderhoud

– Maak de barbecue na het koken altijd schoon, zodat hij de volgende keer weer klaar is voor gebruik. – Gebruik een staalborstel om alle as en stof van de barbecue te verwijderen. – Je kunt de barbecue ook in een barbecuereiniger zetten, of hem in een schoonmaakmiddel laten weken. – Maak de barbecue altijd schoon voordat je hem opbergt om te voorkomen dat er as en stof ophoopt, wat de smaak van de volgende maaltijd die je erop bereidt kan beïnvloeden.

 

Veiligheidstips

– Laat een Weber Barbeque nooit onbeheerd achter. – Plaats een Weber Barbeque nooit op een dek dat niet berekend is op het gewicht van de barbecue. – Plaats de Weber Barbeque alleen op een stevige en niet-brandbare ondergrond. – Laat kinderen of huisdieren nooit zonder toezicht wanneer u een Weber Barbeque gebruikt.

 

Weber Barbeque accessoires

– Barbecuetangen: deze kunnen gebruikt worden om het voedsel te draaien, van de barbecue te halen en te verplaatsen. – Lange barbecuevorken: deze zijn geweldig voor het draaien van grote stukken vlees. – Lange barbecuespatel: deze kan gebruikt worden om het voedsel om te draaien of van de barbecue te halen. – Lange barbecueborstel: deze kan gebruikt worden om de barbecue schoon te maken. – Lange barbecue handschoenen: deze kunnen gebruikt worden om het voedsel op de barbecue te hanteren zonder jezelf te verbranden. – Temperatuurmeter: hiermee kan de temperatuur van de barbecue worden gemeten.

 

Conclusie

Zoals we al eerder zeiden, zijn de zomermaanden de perfecte tijd om de Weber Barbeque aan te steken en te genieten van het buitenleven met een heerlijke, rokerige maaltijd. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde pro, deze ultieme gids voor koken met een Weber Barbeque geeft je alle tips en trucs om je maaltijd zo lekker mogelijk te maken. Van de basis van het aansteken van de Weber en kooktijden, tot verleidelijke recepten en handige tips, met deze gids kookt u in een mum van tijd verrukkelijke maaltijden. Dus pak uw tang, steek de Weber aan en maak u klaar voor de perfecte zomerbarbecue.

https://www.gardencenterwemmel.be/weber-bbq-store/smoker