Thuis winkel
Image default
Mode en Kleding

Waar moeten de gymschoenen van mijn kind aan voldoen?

Gymschoenen voor kinderen moeten eerst en vooral goed en comfortabel zitten voor het kind. Want als de voetjes comfortabel zitten, dan zit je fysiek en mentaal ook in comfort.

Belangrijkste eigenschappen van een gymschoen

Gymschoenen worden het meest gebruikt tijdens het gymmen in een gymzaal. Daarvoor is het belangrijk dat de gymschoenen lichte zolen hebben want als de gymschoenen zwarte zolen hebben kunnen de schoenen strepen achterlaten op de gymzaalvloer. Verder ogen lichte zolen ook niet te zwaar. Ons brein heeft vaak de neiging om ons te foppen. Door bepaalde illusies te creëren. Zo heb je bijvoorbeeld dat ons brein ons soms fopt, denk hierbij aan het placebo-effect. Het placebo-effect houdt in dat je brein je fysieke lichaam soms voor de gek houdt door het geloof dat een bepaald medicijn werkt. Terwijl het medicijn in realiteit en de praktijk totaal geen effecten achterlaat. Maar omdat je brein gelooft dat het bepaalde geneesmiddel echt geneest, wordt er een illusie gecreëerd door je brein dat je aan het genezen bent. Zo kunnen lichte zolen jouw brein ook een illusie geven dat ze licht zijn. Op deze manier voel je je ook lichter en kan het gymmen veel vlotter verlopen.

Over zolen gesproken is het ook belangrijk dat de zolen voor flexibiliteit en demping zorgen. Tijdens het gymmen moet je goed kunnen strekken en als jouw schoenen niet flexibel zijn kan dat niet fijn zijn. Voor het gebruiksgemak is dit dus zeker belangrijk. Daarnaast is het aangeraden dat de gymschoenen van demping voorzien zijn. Het lijkt me niet fijn om in een gymzaal dat vaak veel echo op zich heeft te staan, waar je buiten de verschillende stemmen ook nog eens de schoengeluiden moet aanhoren. Dat is voor alle oren in de zaal niet fijn.

Verder is het ook belangrijk dat gymschoenen voor kinderen makkelijk aan en uit kunnen. Zo zijn er verschillende soorten manieren om de gymschoenen te sluiten. Afhankelijk van het gebruiksgemak van het kind kun je van een sluiting voorzien. De verschillende sluitingen zijn:

  • Klittenbandsluiting
  • Vetersluiting
  • Ritssluiting

Een goede kwaliteit stof is verder natuurlijk ook belangrijk voor goede gymschoenen. Omdat gymschoenen vaak in de wasmachine moeten, is het belangrijk dat ze niet al na 1 wasbeurt verslijten of dat het mooie kleurtje er al af is. Dat is toch zonde?

Gymschoenen

Shoesme, de plaats waar je jouw ideale gymschoenen kan vinden

Ben jij opzoek naar gymschoenen die aan alle voorwaarden voldoen die je net hebt gelezen in dit artikel? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op de website van Shoesme. Je vindt er gymschoenen voor kinderen in alle soorten maten, kleuren en vormen.