Thuis winkel
Image default
Mode en Kleding

Kies uw eigen werkkleding

Horeca voorziening

Het hele jaar maakt bijna iedereen wel eens gebruik van een horeca voorziening. De horeca bestaat namelijk uit Hotel, Restaurant en Café. In een horeca gelegenheid wordt er ook gebruik gemaakt van horeca kleding. Zo hebben veel beroepen een eigen kledingstijl/soort wat ze dragen op de werkvloer waar je vaak het beroep al aan kunt herkennen als ze naast elkaar op een rijtje staan. Zo zal je niet bij het woord timmerman aan nette kleding denken en bij een kantoorbaan niet denken aan een veiligheidshelm.

Hygiene in de sector

Iedere sector heeft zo zijn eigenlijk zijn eigen kledingstijl. Ook moeten bepaalde sectoren zich houden aan kledingvoorschriften, deze zijn er voor de veiligheid en de hygiëne van het personeel. Ook deze voorschriften zijn er bij horeca kleding zo zijn er strikte hygiëne regels waaraan het personeel zich moet houden, zoals het dragen van plastic handschoenen en het verplicht vast dragen van je haar en anders een haarnetje te gebruiken. Er mag namelijk absoluut geen verdwaalde haar in iemands eten gevonden worden.

Horecakleding

De kledingvoorschriften die gelden in de horeca zijn er eigenlijk alleen voor de hygiëne. De horeca kleding die we het meeste zien, is toch wel de kleding die de bediening aan heeft. Wat dan voornamelijk veel gedragen wordt is een overhemd voor de heren en een blouse voor de dames. Hieronder kan een nette broek zitten of gewoon een spijkerbroek, maar voor de dames worden er ook wel rokken gedragen. Ook sloven worden in de bediening veel gebruikt om een portemonnee in te bewaren en natuurlijk een notitieblok met pen of het digitale notitieblok.

Onderscheid in de horeca

Ondanks dat bijna ieder horecagelegenheid wel dezelfde soort horeca kleding dragen vaak een overhemd en blouse. Kunnen ze zich toch goed van elkaar onderscheiden door de ruime keuze die er is in deze kledingstukken. Zo is een blouse of overhemd niet altijd standaard wit of zwart, maar zie je ook spijkerstof of in welke kleur of materiaal je ze maar wilt. Niet iedere rok is het zelfde en ook ieder (kelder)sloof is anders. Om bijvoorbeeld een stoere uitstraling te uiten kan een horeca gelegenheid een spijker blouse/overhemd dragen en daaronder een spijkerbroek in het zwart bijvoorbeeld met daar boven een koperachtige kleur sloof.

Wil je juist een nette uitstraling hebben dan werken de kleuren zwart en wit vaak goed samen. Meestal is het bovenstuk dan wit en de broek of rok die dan ook veel gedragen wordt door de dames zwart. Ook is het dan vaker dat er een soort heuptas gedragen wordt dan een echt sloof.

http://www.shirtsenzo.nl/horeca-kleding/