Is minnelijke schuldsanering geen optie? Dan is wettelijke schuldsanering dat misschien wel!

Bij financiële problemen kan minnelijke schuldsanering een goede optie zijn. U krijgt dan een hulpverlener toegewezen, die probeert om afspraken te maken met schuldeisers. Toch kan het zo zijn dat de schuldeisers daar niet mee akkoord gaan. Ook dan blijft InBalans Budget Hulp Nederland u steunen. Met een wettelijke schuldsanering (Wsnp) betaalt u in drie jaar, iedere maand een bedrag dat u kunt missen. Lukt dit? Dan begint u weer met een schone lei. Dit wilt zeggen dat de schuldeisers de restschuld niet meer kunnen eisen. Ook wanneer een minnelijke schuldsanering niet zou lukken, kan de professional u helpen.

Minnelijke schuldsanering: professionele schuldbemiddeling

Met minnelijke schuldsanering krijgt u professionele schuldbemiddeling. De professsionals van InBalans Budget Hulp Nederland helpen u graag. Zij proberen ervoor te zorgen dat uw financiële zorgen beetje bij beetje minder worden. Zo doet InBalans Budget Hulp Nederland een voorstel aan de schuldeisers tot het afkopen van de gehele schuldenlast. De professionals berekenen welk bedrag u van uw inkomen mag houden voor vaste lasten en welke deel gebruikt wordt om uw schulden af te betalen. Dankzij een minnelijke schuldsanering, betaalt u op een overzichtelijke manier in een peridode van 36 maanden uw schulden af. Laat u op een professionele manier helpen en uw financiële zelfredzaamheid vergroten.

Een saneringskrediet dankzij een minnelijke schuldsanering

Wanneer u kiest voor minnelijke schuldsanering, is een schuldsaneringskrediet wellicht een optie. Schuldsaneringsprofessionals zorgen ervoor dat uw schulden zo klein mogelijk worden. Zo doet InBalans Budget Hulp Nederland een voorstel aan de schuldeisers om de schuldenlasten af te kopen. Er wordt gekeken hoeveel er in 36 maanden door u gespaard kan worden. Dit bedrag wordt vervolgens geleend van de bank of familieleden, zodat de schuldeisers in een keer hun geld krijgen. Uiteraard moet u het geleende geld gewoon terugbetalen. Op die manier kan een minnelijke schuldsanering u helpen om uit de financiële problemen te komen. Mochten de schuldeisers niet akkoord gaan met het voorstel? Dan kunnen de professionals altijd nog een wettelijke schuldsaneringsregeling aanvragen.