Thuis winkel
Image default
Electronica en Computers

Het nut van een nachtkijker

Nachtkijker
Het woord zegt het al: nachtkijker. Een verrekijker die je ook ’s avonds en ’s nachts kunt gebruiken. Wel op een voorwaarde: er moet voldoende licht door de kijker kunnen en er moet voldoende licht weer uitkomen.

Verschillende soorten nachtkijkers
Het bereik van een nachtkijker hangt af van veel verschillende factoren. Voordat u een nachtkijker aanschaft, moet u uzelf afvragen wat u met de nachtkijker wilt gaan bekijken. Wilt u dieren bekijken in het bos of gaat u de nachtkijker gebruiken om op zee naar een boot te speuren? Bij de keuze van de nachtkijker houdt u rekening met de grootte van het object dat u gaat bekijken. Een goede voorbreiding beperkt uw zoektocht aanzienlijk.

Contouren onderscheiden of details bekijken?
Ook is het belangrijk om te bepalen of u slechts contouren wilt onderscheiden of dat u details wilt bekijken. De nachtkijker is in ieder geval afhankelijk van de hoeveelheid licht die in de omgeving aanwezig is. Tijdens een heldere nacht met veel maanlicht, zult u meer kunnen zien dan tijdens een mistige avond. Hoeveel precies, dat is ook afhankelijk van de kwaliteit van de betreffende kijker.

Waarneming op lange afstand
Voor de duidelijkheid: een nachtkijker is niet bedoeld om waar te nemen op lange afstand. Een nachtkijker is bedoeld om te kunnen zien in het donker.

Onvoldoende licht in de omgeving
Maar stel nu dat u zich in een omgeving bevindt waar totale duisternis heerst, bijvoorbeeld in een donkere grot. In dat geval heeft u een nachtkijker nodig die is voorzien van een infrarood-illuminator. Deze illuminator richt een straal infraroodlicht op het te bekijken object, wat vervolgens door de nachtkijker wordt vertaald naar beeld. De meeste nachtkijkers beschikken over een infrarood-illuminator. Wanneer er voldoende licht aanwezig is, hoeft de illuminator niet worden ingeschakeld. Wanneer u kunstmatig licht nodig heeft, heeft u de mogelijkheid om de illuminator in te schakelen.

http://www.nachtkijkerkopen.com