Thuis winkel
Image default
Dienstverlening

Wat is een tegelzetter?

Een tegelzetter is een vakman die gespecialiseerd is in het zetten en leggen van vloertegels. Dit wordt vaak door een tegelzetter gedaan door de benodigde tegels in mortel te drukken, maar vaak wordt het ook gedaan door de tegels te lijmen met speciale tegellijm. Een tegelzetter wordt meestal betaald per vierkante meter. Maar dit hangt af van vele factoren, zoals het materiaal, de soort tegels, het cement en de tijd die een klus in beslag neemt. De prijs kan dus heel ver uiteen lopen. Een tegelzetter kan ongeveer 8 tot wel 10 vierkante meter in een dag leggen. Voor kleinere ruimtes kan het dus in een dag al geregeld worden. 

Een keramisch parket 

Je kunt ook kiezen voor een keramisch parket. Een keramisch parket zijn tegels die gemaakt zijn van keramisch materiaal, de naam zegt het al. Deze tegels hebben een soort structuur van hout. Hierdoor is het aantrekkelijk voor veel mensen, omdat het precies op een houten vloer lijkt, en dit is wat veel mensen mooi vinden. Het voelt zelfs als echt hout. Kiezen voor een keramisch parket is slim omdat het slijtvrij is. Bij echt hout zullen er snel scheuren ontstaan, en dit zal niet gebeuren bij een keramisch parket. Ook is het eenvoudig om te onderhouden. Het is een fijne vloer om te stofzuigen en te dweilen. Een nadeel van een keramisch parket is wel dat het duurder is dan bijvoorbeeld een houten parket of laminaat. Ook kan de vloer soms wat koud aanvoelen. 

Soorten tegels 

Er zijn verschillende soorten tegels, die gekozen kunnen worden gebaseerd op smaak en interesse. Vloertegels zijn natuurlijk geschikt om aan te leggen op een vloer, maar ze kunnen in sommige gevallen ook als wandtegel gebruikt worden. Wandtegels kunnen op een wand gebruikt worden. Andere soorten tegels zijn muretto, stroken, mozaïek, decortegel, plint, listello en jolly.