Hoe wordt akoestische wandkleding geproduceerd?

Het Merinoschaap brengt bijzonder populair wol met zich mee. Deze diersoort komt met name voor in Australië en Nieuw-Zeeland en de wol van dit beest is het belangrijkste product waar specialisten wandbekleding van maken. Het wordt in de wasserij gewassen en gebracht naar de vilterij. Hier kan het proces voor uw akoestische wandbekleding pas écht beginnen. Nadat het wol de nodige behandelingen heeft ondergaan wordt het gevild en gewassen. Daarna wordt het geverfd in de juiste kleur en nagespoeld om de verfresten eruit te krijgen. Is het vilt gedroogd? Dan worden uitstekende haren/vezels weggeschoren zodat er een glad oppervlak ontstaat. Na de eindcontrole is het vilt klaar om verkocht te worden en kunt u genieten van uw akoestische oplossingen op kantoor!

Hoe brengt u akoestische oplossingen voor uw kantoor in de vorm van wolvilt aan?

Heeft u een film-, muziek- of andere opnamestudio waar u de akoestiek flink wilt verbeteren? Hiervoor is het bijzondere wolvilt de perfecte akoestische wandbekleding voor in grote ruimtes. De wandbekleding kan al vanaf 3 mm dik een verbetering vormen voor uw ruimtes. En met speciale viltlijm, verkocht door de expert, kunt u de akoestische wandbekleding eenvoudig bevestigen. Breng de lijm eenzijdig aan op de wand met de meegeleverde structuurroller en druk het vilt direct in de natte lijm. Is het vilt aangebracht? Rol deze aan met een massief rubber roller. Omdat het wolvilt geleverd wordt in een breedte van 183 cm is het raadzaam om met twee man het aanbrengen uit te voeren. Door het eenvoudig aanbrengen heeft u akoestische oplossingen voor uw kantoor binnen de kortste keren geregeld!

Hoe onderhoudt u de akoestische wandbekleding?

De vacht van een schaap is vuil- en vochtafstotend. Het zal dus geen verrassing zijn dat het wolvilt van het Merinoschaap deze eigenschappen ook heeft. Dit komt door het natuurlijke huidvet genaamd lanoline. Hierdoor trekken vloeistoffen niet direct in het wolvilt. Wolvilt en andere producten van HOLLANDFELT worden gemaakt van Zuiver Scheerwol. Hierdoor kan krimp optreden tijdens het wassen. Hoe kunt u wolvilt dan het beste onderhouden? Aangeraden wordt om, in plaats van te wassen, chemische reinigen toe te passen op uw akoestische wandbekleding. Is er droog vuil en stof op uw wandbekleding gekomen? Maak het wolvilt schoon met een stofzuiger. Natte vlekken kunt u direct deppen met een droge doek of keukenpapier tot het vilt droog is en vetvlekken reinigt u met K2r. In wat voor geval dan ook, wandbekleding als akoestische oplossingen voor uw kantoor blijft een lange tijd in topstaat.