Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Creëer gemakkelijk een knus interieur met kussens

Niets is fijner dan na een lange dag thuis te komen en je kunnen opladen in een knusse en fijne omgeving. Om van je huis een nóg knussere plek te maken, hoef je niet gelijk te overwegen om de hele boel om te gooien en in te wisselen. Daarentegen kan je gemakkelijk een fijne atmosfeer creëren door een kleine toevoeging: kussens. Kussens zijn het perfecte item om sfeer te creëren in elke kamer van je woning en hierdoor geef je een frisse update aan je inrichting. Een kleine verandering met een groot effect. Ga voor sierkussens in verschillende kleuren, patronen, afmetingen en materialen. Lees verder en ontdek hoe je met kussens gemakkelijk charme aan je kamers kunt toevoegen!

1. Creëer een contrast

Het leuke aan kussens is dat je helemaal los kunt gaan wat betreft de keuzes van het materiaal, patroon en de kleur. Creëer een prachtig contrast tussen de kussens, waardoor je kamer helemaal tot leven komt. Het gebruiken van kussens in overeenkomende kleuren van al je meubels is duidelijk out dated. Ga daarom bijvoorbeeld voor een variant met all over flower print. Door te variëren in verschillende kussens, kan je perfect een inrichting ontwikkelen die je persoonlijke stijl weerspiegelt.

2. Positionering is key

Kussens kunnen een ruimte volledig veranderen, maar dit is wel afhankelijk van hoe ze worden geplaatst. Kies ervoor om kussens van verschillende afmetingen te combineren of creëer een uniforme look door kussens van dezelfde grootte te kiezen. Rangschik ze vervolgens zo dat er een soort symmetrie in de opstelling zit, dit zorgt voor een unieke en stijlvol effect!

3. Houd rekening met de stijl van je woning

Om de juiste kussens te kiezen die je kamer volledig kunnen transformeren, is het van belang om te je huidige stijl van je woning te complimenteren. Felgekleurde kussens kunnen bijvoorbeeld een frisse kleur toevoegen aan een kamer in grijstinten. Als de ruimte goed verlicht en helder is, kan het toevoegen van een felle kleur echter zorgen voor een overweldigend effect. In dit geval zou een kussen in een donkere tint de ruimte juist knusser maken.

Kussens kunnen dus zeker een enorme bijdrage leveren aan je inrichting. Naast het feit dat ze natuurlijk veel comfort bieden, zijn kussens ook het perfecte item om gemakkelijk je inrichting mee om te toveren. Wees zeker niet bang om te experimenteren met kussens in verschillende texturen, materialen, formaten en kleuren en laat je interieur stralen!