Thuis winkel
Image default
Bedrijven

Cosmetische ingreep

Veel mensen zijn niet tevreden over hun uiterlijk. Enkele van deze mensen laten hieraan iets veranderen. Ze spuiten wat botox in of laten juist een beetje vel wegsnijden. Bij sommige mensen is de schaamte voor hun lichaam zo groot dat ze een cosmetische ingreep ondergaan. Een veel voorkomende cosmetische ingreep is de kinvergroting. De kaak sluit hierbij niet goed aan op de boven tanden en er wordt dan een stuk van de kaak naar voren gehaald. Een kinverkleining komt ook regelmatig voor en bij veel mensen zal je misschien ook denken dat ze een kinverkleining moeten ondergaan. Deze mensen hebben last van een te grote kaak of kin waardoor de ondertanden te veel naar voren komen te staan en niet goed aan sluiten op het bovengebit.

Een kinverkleining is een zeer lastige ingreep waarbij soms extractie kies nodig is. Omdat de kin en kaak naar achteren geplaatst moeten worden, is er ruimte nodig. Het zou kunnen dat hier kiezen zitten en deze moeten dan verwijderd worden. Anders sluit het gebit niet goed meer op elkaar.

De ingreep bij een kinverkleining duurt enkele uren en zal onder gehele verdoving plaats vinden. Er moet namelijk een stuk van de kaak afgehaald worden en dit gaat niet zonder slag of stoot. Tegenwoordig is de apparatuur zo goed bevorderd dat er via de binnenkant van de mond in de kaak gewerkt kan worden. Hierdoor zal je aan de buitenkant dus geen littekens zien van de operatie. Daarnaast heelt de mond onwijs snel, omdat er in de mond wordt geopereerd zal de wond sneller genezen en zal je minder lang last hebben van een wond.

Na de intensieve operatie is het voor de meeste mensen noodzakelijk om naar een logopedist te gaan. Omdat de hele vorm van de mond en kaak is veranderd, zal spreken en eten moeilijk gaan. Ook zal je heel anders lachen, een kinverkleining heeft nogal wat gevolgen.

https://orfeokliniek.nl/